Dilluns, 8 març 2021
11.1 C
Lloret de Mar
Escala interior de Can Font (desdelmeupuntdevista.blogspot.com).

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Escala interior de Can Font (desdelmeupuntdevista.blogspot.com).

Darreres Notícies

Jenn Díaz (ERC) reinvindica l’entrada massiva de les dones a la presa de decisions

Amb la mirada posada al 8M, l'escriptora i diputada ha presentat el seu llibre 'Dona i poder' aquest dissabte a Can Gallissà.

Més de 600 atletes, al control federat de La Sansi a Lloret

La prova s'ha fet aquest dissabte amb la presència destacada del mediàtic Àlex Roca, que corre amb paràlisi cerebral, i del lloretencs Jonathan Romeo, entre altres.

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Més de 37.000 persones han passat pels equipaments culturals de Lloret de Mar durant el 2020, l’any de la pandèmia, en què els visitants s’han reduït a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Tot i la baixada, el balanç és positiu. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, argumenta que “amb el confinament i les restriccions, s’ha fet bona feina”, ja que la gent ha respòs. Recorda que les visites de l’estiu, tant guiades com teatralitzades, van quedar totes plenes i amb llista d’espera.

Si mirem cada equipament, la xifra més elevada de visitants correspon al Jardins de Santa Clotilde, amb més de 28.000 visitants. Al Museu del Mar s’han registrat unes 3.000 visites, a Can Font quasi 400, al Castell de Sant Joan una mica més de 2.000 visitants, igual que al Turó Rodó, el Cementiri uns 300 i Can Saragossa prop de 900 visitants.

Aquestes són les dades presentades per la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, a partir dels registres als diferents equipaments que integren el Museu Obert de Lloret. Els diferents equipaments patrimonials de Lloret que integren el MOLL tenen com a finalitat fer accessible el passat històric de Lloret a ciutadans i visitants.

Es tracta d’un museu descentralitzat, amb diverses seus en diferents punts del municipi, com ara els Jardins de Santa Clotilde, però també els jaciments ibèrics, el Museu del Mar, la Casa Museu de Can Font, el Museu de Can Saragossa, el Cementiri Modernista, Es Tint o el Castell de Sant Joan, entre d’altres equipaments.

A finals de l’any passat també es va fer oficial que la Xarxa Europea de Jardins Històrics, de la qual l’Ajuntament de Lloret de Mar amb els Jardins de Santa Clotilde han estat un dels principals impulsors, havia obtingut el certificat d’Itinerari Europeu del Consell d’Europa. Actualment només hi ha 40 rutes culturals catalogades com a Itinerari Europeu.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.