Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Ousman Umar (El Periódico)

Ousman Umar és el convidat de Buba Junior al directe d’Instagram d’aquest divendres

Umar parlarà de la seva experiència, ja que amb 13 anys va marxar de Ghana, va creuar el Sàhara caminant, va sobreviure dos viatges amb patera i el 2005 va arribar a Barcelona.

Ousman Umar (El Periódico)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

El lloretenc Buba Junior torna a oferir un directe d’Instagram amb un convidat de luxe. Es tracta d’Ousman Umar.

La intenció és que Ousman Umar expliqui la seva pròpia experiència, ja que amb només 13 anys va sortir de Ghana, va creuar el Sàhara caminant, va sobreviure dos viatges amb patera i el 2005 va arribar a Barcelona. Aleshores no sabia ni català ni castellà, però actualment té una carrera i un màster, és coordinador de Proactiva Open Arms a l’Àfrica i dirigeix una ONG que va fundar ell mateix, anomenada Nasco Feeding Minds. A banda de repassar la seva experiència, Umar també parlarà del seu llibre: Viatge al país dels blancs.

Buba Junior anima tothom a escoltar-los aquest divendres, a les deu de la nit, en un directe d’Instagram.

Una conversa que segur que serà molt interessant perquè, malgrat la vida tan complicada que ha tingut Ousman Umar, tal com ha dit Buba Junior, ell “es considera una persona molt afortunada“. Ho deia ell mateix en una entrevista al programa El Cotxe de TV3, amb Eloi Vila.

Als 9 anys va marxar del seu poble per anar a la ciutat, on va treballar de soldador fins que li van oferir la possibilitat de marxar a Europa. No ho va dubtar i va arribar a pagar 3.000 euros a una màfia que els va acabar abandonant. Eren 46 persones, les que van fer la travessia del desert caminant, però només sis van arribar amb vida. L’esperança i les ganes de viure van ser claus per tirar endavant. Un dels cops més durs va ser la mort del seu millor amic.

Quan va arribar a Barcelona la il·lusió era més forta que res. Al cap de poc, però, es va adonar que el paradís que havia imaginat no existia.

Però malgrat la cruesa de tot el que ha viscut, va poder tirar endavant, va trobar uns pares que el van adoptar, va estudiar i va crear la seva pròpia ONG per poder ajudar els altres. I es mostra molt agraït de tot el que ha rebut.

Una interessant experiència que exposarà a la xerrada d’aquest divendres a la nit amb el lloretenc Buba Junior. Els podreu escoltar a través del directe que faran a Instagram, a partir de les deu.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.