Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
Preparant el protocol (Ajuntament de Lloret de Mar)

Protocol electoral: control d’accessos, cues limitades i circuit d’un sol sentit

Preparant el protocol (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

L’Ajuntament ha elaborat un dispositiu especial de coordinació per a la jornada electoral d’aquest diumenge amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària de tothom.

El regidor de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), Xavi Flores, remarca que una de les principals diferències amb altres comicis és que es farà un control d’accés i l’aforament dins dels col·legis electorals serà limitat.

En concret, el protocol inclou un controlador d’accessos a l’entrada de cada un dels col·legis electorals amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i un altre controlador a l’interior dels edificis per organitzar les cues i controlar el flux dels votants dins dels col·legis, per garantir el manteniment de les distàncies de seguretat i l’ús obligatori de la mascareta.  A dins dels col·legis electorals hi haurà dues cues: una per a consultes i una altra per anar directament a votar.

Per evitar que els electors es creuin entre ells, es marcarà un circuit amb un únic sentit. Això és possible gràcies als nous col·legis electorals. Ja vam avançar fa temps que l’Ajuntament havia decidit canviar la majoria de seus per garantir que les eleccions es fessin en llocs espaiosos que permetessin garantir el compliment de les mesures per la Covid-19. Així doncs, es manté la Casa de la Cultura, però les escoles es canvien pel Pavelló Municipal d’Esports, el Pavelló del Pompeu Fabra i el Teatre municipal.

Pel que fa al protocol de neteja, s’oferirà de manera permanent i amb especial reforç a les zones comunes, com poden ser les taules i les cabines. A cada punt de votació hi haurà també gel hidroalcohòlic i un recordatori de les mesures sanitàries bàsiques.

També cal recordar que s’han establert uns horaris preferents de votació que, tot i que no són obligatoris, són molt recomanables per reduir el risc de contagi. Els primers seran els col·lectius de risc, a qui s’ha reservat la franja del matí, de nou a dotze; des del migdia fins a les set de la tarda, la idea és que voti la població en general; i de set a vuit del vespre és previst que votin les persones en quarantena, és a dir, positius de Covid, contactes estrets i sospitosos.

Amb tot plegat, el regidor està convençut que, si tothom és responsable, la jornada electoral de diumenge serà completament segura. I afegeix que, per sort, la incidència del coronavirus a Lloret ara mateix és molt baixa.

El protocol que s’implementarà a Lloret segueix les directrius de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals. Recordem que aquest diumenge, a Lloret, tenen dret a vot un total de 20.123 espanyols residents i 815 electors residents a l’estranger.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.