Dilluns, 18 gener 2021
7.9 C
Lloret de Mar
La platja buida aquest juliol (NRLL)

Un seminari analitzarà la problemàtica del ‘monocultiu turístic’

L'organitzen The Green European Foundation i Nous Horitzons Fundació i es farà demà dijous, a les 16 hores, a través de la Plataforma Zoom.

La platja buida aquest juliol (NRLL)

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

El Turisme a la Costa Brava des del punt de vista de la sostenibilitat serà la temàtica d’un seminari que es farà demà a la tarda de manera virtual. L’organitzen The Green European Foundation i Nous Horitzons Fundació.

Amb la col·laboració d’experts de diferents àmbits, es debatrà la problemàtica que un territori aposti únicament pel turisme com a motor econòmic. Raül Valls, del Centre per la Sostenibilitat Territorial i l’entitat Salvem les Valls, apunta que amb la crisi del coronavirus aquesta problemàtica s’ha fet molt evident.

“Cal que el turisme continuï i és important per la comarca i per la Costa Brava en general, però no pot ser l’única opció i segurament ha de ser un turisme plantejat des d’altres paràmetres”

Raül Valls

L’organització parla del “monocultiu del turisme” i creu que Lloret és una destinació paradigmàtica d’aquest fenomen. De fet, abans que esclatés la pandèmia ja estava previst organitzar un seminari amb aquesta temàtica al municipi.

“El nostre objectiu és que una ciutat com Lloret no esdevingui el Detroit del turisme, no esdevingui una zona absolutament devastada per haver apostat per un model monotemàtic i sense alternatives”

Raül Valls

La introducció al seminari es titula, precisament, El monocultiu turístic com a patologia del territori i anirà a càrrec d’Ivan Murray, geògraf i professor de la Universitat de les Illes Balears. A les taules rodones, també es parlarà de l’impacte en el medi ambient, en l’habitatge i en les infraestructures.  

Entre els convidats també hi ha l’investigador i comunicador social Ernest Cañada, expert en turisme, que oferirà una ponència titulada Alternatives i oportunitats post Covid per un model turístic sostenible.

El seminari, que es podrà seguir a través de la plataforma Zoom, començarà demà dijous a les quatre de la tarda i la previsió és que s’allargui unes tres hores i mitja, amb quatre taules rodones programades. Qui vulgui seguir-lo, pot enviar un correu electrònic a raulvalls65@gmail.com o bé trucar al 620 48 45 91.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.