El Turisme a la Costa Brava des del punt de vista de la sostenibilitat serà la temàtica d’un seminari que es farà demà a la tarda de manera virtual. L’organitzen The Green European Foundation i Nous Horitzons Fundació.
Amb la col·laboració d’experts de diferents àmbits, es debatrà la problemàtica que un territori aposti únicament pel turisme com a motor econòmic. Raül Valls, del Centre per la Sostenibilitat Territorial i l’entitat Salvem les Valls, apunta que amb la crisi del coronavirus aquesta problemàtica s’ha fet molt evident.
“Cal que el turisme continuï i és important per la comarca i per la Costa Brava en general, però no pot ser l’única opció i segurament ha de ser un turisme plantejat des d’altres paràmetres”
Raül Valls
L’organització parla del “monocultiu del turisme” i creu que Lloret és una destinació paradigmàtica d’aquest fenomen. De fet, abans que esclatés la pandèmia ja estava previst organitzar un seminari amb aquesta temàtica al municipi.
“El nostre objectiu és que una ciutat com Lloret no esdevingui el Detroit del turisme, no esdevingui una zona absolutament devastada per haver apostat per un model monotemàtic i sense alternatives”
Raül Valls
La introducció al seminari es titula, precisament, El monocultiu turístic com a patologia del territori i anirà a càrrec d’Ivan Murray, geògraf i professor de la Universitat de les Illes Balears. A les taules rodones, també es parlarà de l’impacte en el medi ambient, en l’habitatge i en les infraestructures.
Entre els convidats també hi ha l’investigador i comunicador social Ernest Cañada, expert en turisme, que oferirà una ponència titulada Alternatives i oportunitats post Covid per un model turístic sostenible.
El seminari, que es podrà seguir a través de la plataforma Zoom, començarà demà dijous a les quatre de la tarda i la previsió és que s’allargui unes tres hores i mitja, amb quatre taules rodones programades. Qui vulgui seguir-lo, pot enviar un correu electrònic a raulvalls65@gmail.com o bé trucar al 620 48 45 91.