Divendres, 22 gener 2021
12.3 C
Lloret de Mar
Una noia anant amb patinet per Lloret fa uns mesos

Una normativa de la DGT contempla molts aspectes que ja inclou l’ordenança municipal de Lloret sobre l’ús dels patinets

Aquest 2021 l'Ajuntament preveu adaptar l'ordenança a la nova llei general, que, entre altres coses, prohibeix circular per la vorera o superar els 25 quilòmetres per hora.

Una noia anant amb patinet per Lloret fa uns mesos

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Una nova normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics a la via pública contempla molts aspectes que ja inclou l’ordenança municipal aprovada per l’Ajuntament a finals del 2018. El consistori es va avançar davant de l’increment en l’ús d’aquests aparells als carrers del municipi, però l’1 de gener d’aquest 2021 va entrar en vigor la nova llei.

Entre altres coses, l’ordenança municipal exigeix als usuaris de patinets elèctrics que vagin documentats, que entre patinet i patinet hi hagi una distància de 50 metres, i que l’empresari que lloga l’aparell informi de la normativa i que vetlli perquè qui lloga el patinet tingui una mínima habilitat. Ho ha detallat el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, que explica que aquest 2021 caldrà adaptar l’ordenança a la nova normativa.

Pel que fa a la nova llei, detalla aspectes com que els patinets elèctrics no poden circular per voreres o zones de vianants, i no poden superar els 25 quilòmetres per hora. A més, als que condueixin un patinet elèctric se’ls pot practicar un test d’alcoholèmia si així ho considera la policia municipal, responsable de la vigilància i control.

Queda pendent, però, acordar la necessitat d’una assegurança obligatòria per a aquests vehicles de mobilitat personal, una decisió que es consultarà amb els ajuntaments, segons fonts de la Direcció General de Trànsit.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".