Dilluns, 25 gener 2021
6.1 C
Lloret de Mar
Interior de l'església de Sant Romà

Visita guiada per conèixer l’interior de l’Església de Sant Romà

La parròquia de Sant Romà es va inaugurar fa 500 anys. La visita, a càrrec de mossèn Martirià Brugada, es farà avui, a les 18 hores i és gratuïta.

Interior de l'església de Sant Romà

Darreres Notícies

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Avui, 22 de juliol, la parròquia de Sant Romà organitza una visita guiada a dins del temple, amb motiu de la seva inauguració, prop de 500 anys enrere.

Imatge de com era abans l’església de Sant Romà (Lloret Turisme)

A principis del segle XVI, es va edificar la nova església parroquial a dins del nucli urbà de Lloret de Mar, que ja s’havia consolidat arran de mar. Les obres van començar l’any 1509 i van acabar el 1522. El cost total va ser de 3.000 lliures.

L’església va ser construïda segons l’estil gòtic català del moment i es va decidir que la nova parròquia també havia de servir de refugi durant les incursions dels pirates.

La parròquia de Sant Romà, que forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, ofereix un recorregut aquesta tarda, de la mà de mossèn Martirià Brugada.

La visita a l’interior del temple de la parròquia de Sant Romà començarà a les sis de la tarda.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.