15.6 C
Lloret de Mar
Logo

163 empreses han utilitzat el SOM per contractar personal aquest 2014

Logo

Darreres Notícies

163 empreses han fet servir el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) per trobar personal, d’abril a agost. Per fomentar l’ús del SOM per part del sector privat, l’Ajuntament va crear el servei de prospecció d’empreses. D’aquesta manera, s’intenta resoldre les ofertes de treball dels empresaris amb la demanda de persones sense feina. Tot plegat, de manera gratuïta.

Segons el tècnic d’ocupació de Lloret, Carles Dillundé, el que busquen les empreses són, sobretot, perfils professionals.

Aquestes empreses han presentat, durant el primer semestre de l’any, 220 ofertes de feina, que en total representen uns 260 llocs de treball. D’aquests, se n’han omplert la meitat, aproximadament. Dillundé considera que, tot i que no s’hagin pogut resoldre totes les peticions, és positiu que 163 empreses s’hagin adreçat al SOM aquest any. No obstant això, el servei encara ha de créixer molt.

El tècnic ha matisat que hi ha molta més gent que busca feina que no pas empreses que busquen personal, però a banda de posar en contacte empreses i persones que busquen feina, el SOM també ajuda a millorar el currículum i fer-lo moure per mirar de trobar feina. A més, ofereix cursos de formació per millorar la seva preparació; de fet, la idea és aconseguir homologar una aula d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per poder ampliar aquesta oferta; una oferta que també pot interessar els empresaris que volen que els seus treballadors es formin.

Carles Dillundé també ha especificat que no tots els usuaris del SOM són persones registrades a l’atur. Segons dades del setembre, a Lloret hi ha més de 2.200 aturats, mentre que la demanda al SOM és molt més elevada.

Com a dada significativa també podem destacar que el SOM rep el 40% de les visites que es registren a la pàgina web de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist