17.1 C
Lloret de Mar
Aturem la C-32, ahir al jutjat

Aturem la C-32 ja ha presentat el recurs i espera que el jutge aturi les obres

La plataforma assegura que ha presentat el projecte contra l'aprovació definitiva tan aviat com era possible.

Aturem la C-32, ahir al jutjat

Darreres Notícies

La plataforma Aturem la C-32 ja ha presentat el recurs contra el Departament de Territori i Sostenibilitat i la intenció que el jutge aturi el projecte de manera cautelar. La Generalitat va aprovar el projecte de manera definitiva fa dos mesos i ja ha iniciat els tràmits per fer les expropiacions pertinents i començar a preparar els terrenys on s’han de fer les obres.

El recurs és contra l’aprovació definitiva; segons la plataforma el projecte incorpora variacions substancials respecte del pla inicial de l’any 2000 i la declaració d’impacte ambiental ha caducat. Un portaveu d’Aturem la C-32, Joan Mora, s’ha mostrat confiat en què el jutge aturarà el projecte per evitar possibles danys irreversibles.

Joan Mora ha afegit que no els sorprèn que la Generalitat segueixi els tràmits per tirar endavant el projecte ignorant les crítiques de la plataforma, però insisteix en què ells no es rendiran i assegura que fan els passos possibles tan ràpid com es pot.

El portaveu de l’entitat ecologista ha posat de relleu que hi ha altres casos en què el projecte també estava molt avançat i s’ha aconseguit aturar, com el quart cinturó de l’àrea metropolitana de Barcelona, que es va aturar per un defecte formal molt semblant al que presenta el projecte de perllongament de l’autopista.

El recurs l’han presentat una quinzena d’entitats i partits polítics i un hotel de la vila. La defensa va a càrrec de Salvador Milà, advocat i exconseller de Medi Ambient d’ICV – EUiA.

Els signants del recurs són: SOS Lloret, Amics de Tossa, Federació Ecologistes de Catalunya, Salvem Pinya de Rosa, S’Agulla, Preservem El Maresme, Associació Naturalistes de Girona, la Institució Altempordanesa per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (Iaeden), l’associació Astrum Lloret (Amants de l’Astronomia), l’associació de veïns Banyeres-Solimar-Nou Premià, Iniciativa per Catalunya (ICV), la Candidatura d’Unitat Popular (la CUP), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joves d’Esquerra Verda i l’entitat mercantil Fortaco SA-Hotel Acapulco.

spot_img

El + Vist