14.7 C
Lloret de Mar

Càrites busca més voluntaris

Càrites fa una crida entre els veïns de Lloret de Mar perquè dediquin una part del seu temps en ajudar els altres, ja sigui repartint menjar, roba o bé implicant-se en els molts projectes que duu a terme l’entitat a la vila. Una membre de Càrites, Pilar Tallada, assenyala que els calen voluntaris en general […]

Seu de Càrites, al costat de la Rectoria
Seu de Càrites, al costat de la Rectoria

Darreres Notícies

Càrites fa una crida entre els veïns de Lloret de Mar perquè dediquin una part del seu temps en ajudar els altres, ja sigui repartint menjar, roba o bé implicant-se en els molts projectes que duu a terme l’entitat a la vila.

servicios profesionales jimenez

Una membre de Càrites, Pilar Tallada, assenyala que els calen voluntaris en general i en particular per donar un cop de mà en el Centre de Distribució d’Aliments (CDA). El servei va a més. Té llista d’espera d’usuaris. Són famílies sense recursos que compten amb aquest centre per poder tenir un plat a taula.

Pilar Tallada explica que el CDA ha passat d’obrir dos dies a la setmana a fer-ho els dilluns, dimarts, dijous i divendres. Per això calen més persones que ajudin a organitzar i col·locar tot els aliments. “El voluntari no adquireix cap compromís, hi ha un temps de prova, pot provar-ho i després dir que no, amb una estona a la setmana n’hi ha prou… Cal tenir en compte que rebem molt més del que donem”, recorda Tallada.

En l’actualitat, Càrites de Lloret compta amb una vintena de voluntaris. La majoria són dones.

De les moltes iniciatives que duu a terme a la vila, n’hi ha una que s’ha posat en marxa aquest curs escolar. Es tracta del Servei d’Intervenció Educativa (SIE), que ofereix suport als joves que tenen dificultats per seguir amb normalitat les classes. La tècnica Laia Rigalt explica que “treballem pel desenvolupament personal dels joves des de l’àmbit escolar, personal, familiar i social, ho fem coordinant-nos amb tots els agents que intervenen en el procés d’aprenentatge”.

L’equip de treball el formen tècnics i voluntaris, que atenen alumnes de Secundària de Lloret. Una de les alumnes, l’Elma, assenyala que el servei “ajuda a fer els deures, a preparar exàmens, resoldre dubtes, també tenim estones de joc, que ens permeten desconnectar una mica… Ens sentim bé al SIE, hi ha un bon ambient entre companys, tot i que a vegades fa pal venir a treballar, també sabem que ens va bé per aprofitar el temps”.

Els mateixos alumnes del Servei d’Intervenció Educativa opinen que ha de tenir continuitat. El mateix que defensen els nou voluntaris que hi col·laboren. Una d’elles és l’exalcaldessa Lucía Echegoyen. Assegura que “és un plaer treballar amb els nens, ells també ens ensenyen la il·lusió per treballar per al dia de demà”.

El Servei d’Intervenció Educativa de Càrites s’ubica en el Puntet de l’avinguda de Vidreres.

spot_img

El + Vist