14.9 C
Lloret de Mar
Inauguració de la jornada

El CILMA organitza una jornada a Lloret sobre com controlar les colònies de gats

S'està duent a terme aquest matí a la sala d'actes de l'Ajuntament. Hi participen una quarantena de tècnics municipals i dels consells comarcals del territori gironí.

Inauguració de la jornada

Darreres Notícies

Aquest matí s’està duent a terme, a la sala de plens de l’Ajuntament de Lloret, una jornada sobre com controlar les colònies de gats. Hi participen una quarantena de tècnics municipals i dels consells comarcals del territori gironí.

L’organització recau en el CILMA, que és el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona, integrat per ajuntaments, consells comarcals i la Diputació. El seu president, Sergi Mir, argumenta que és important controlar les colònies de gats per evitar problemes d’higiene i conflictes veïnals. 

L’any 2015, el CILMA va fer un estudi que assenyala un seguit d’accions per actuar de manera conjunta entre les administracions. D’aquestes conclusions es parla a la jornada d’avui, on diferents municipis exposen la seva experiència al respecte, com és el cas de Lloret. De fet, donada la tasca duta a terme a Lloret entorn al control de les colònies de gats, els organitzadors van decidir fer la jornada aquí.

En els últims anys, el nombre de gats que viuen al carrer, en zones urbanes, ha augmentat de manera incontrolada. I això genera problemes d’higiene i conflictes veïnals. Des dels ajuntaments i altres administracions es destinen recursos per intentar controlar aquestes colònies de gats, però no es amb una estratègia comuna.

Per això s’ha convocat la jornada d’avui, que és previst que acabi a les dues de la tarda i que se n’extreguin unes conclusions que determinin com han d’actuar els municipis per controlar les colònies de gats. A més, els assistents visitaran el parc de l’Esperança, on hi ha una important colònia de gats; recordem que aquest espai és el que milers de persones han demanat que passi a anomenar-se José Luís Pardo.

spot_img

El + Vist