7.6 C
Lloret de Mar
Un grup d'avis caminant pel passeig de Lloret

Diversos hotels de Lloret renuncien a participar en el programa Imserso perquè “no és viable”

El baix preu que els ofereix Imserso i l'actual i desmesurat increment de costos han fet reduir un 40% el nombre d'hotels de costa.

Un grup d'avis caminant pel passeig de Lloret

Darreres Notícies

La nova campanya de la Imserso ha començat amb un 40% menys d’hotels a la costa. Entre els establiments que han renunciat a participar-hi, n’hi ha diversos de Lloret de Mar.

Ho ha confirmat el president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, que argumenta que molts allotjaments habituals han decidit no participar-hi perquè no els surt a compte. De fet, els hotelers expliquen que abans de la pandèmia ja era difícil treballar amb els preus que els oferia Imserso, però feien un esforç per mantenir establiments oberts i plantilles fixes. Amb els costos disparats l’últim any, alguns s’han vist obligats a tancar els mesos de temporada baixa i d’altres, han preferit centrar-se en altres perfils de clientela.

“Es fa difícil en general poder treballar amb els costos d’avui en dia, en baixa temporada i amb els preus d’Imserso i hi ha algunes empreses i hotels que han anat diversificant cap a altres productes”

Enric Dotras

Enric Dotras recorda que fa temps que els hotelers reclamen que s’apugin els preus de la Imserso, perquè amb els números d’avui en dia no és viable, tal com demostren diversos estudis.

“No entenem que Govern i empreses concessionàries no facin aquest augment, que està més que justificat que s’hauria de fer perquè el programa pugui seguir sent viable a mig termini”

Enric Dotras

A més a més, afegeix que també hi ha estudis que demostren que el Govern guanya diners amb les campanyes d’Imserso: “Hi ha estudis que demostren que Imserso és un programa on el Govern acaba guanyant diners perquè aconsegueix que les empreses no tanquin i tot allò que genera amb llocs de treball, amb impostos i la diversificació a sector de transport, agències, de comerç, restauració, a nivell cultural, etcètera”.

“Hi ha estudis que demostren que Imserso és un programa on el Govern acaba guanyant diners”

Enric Dotras

El representant dels hotelers reconeix que l’increment de costos que s’està produint preocupa molt al sector i hi ha diversos empresaris, tant del sector hoteler com d’altres àmbits, que no veuen clar poder mantenir les seves empreses obertes tot l’any.

“Preocupa i molt, els costos tots sabem que s’han disparat de manera exponencial i m’atreviria a dir desproporcionada”

Enric Dotras

Pel que fa a la Imserso, aquí Catalunya, les reserves per a la temporada 2022-2023 es van obrir dimarts de la setmana passada, a través de les agències de viatges concessionàries.

Arreu de l’Estat, s’ofereixen entorn a 816.000 places, igual que l’any passat, amb preus que oscil·len entre els 115 euros dels viatges a capitals de província i els 400, de les estades a les Canàries.

spot_img

El + Vist