13.7 C
Lloret de Mar
Una de les vacunacions a persones dependents

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

Una de les vacunacions a persones dependents

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

El Servei d’Infermeria del CAP de Lloret ja ha començat a posar la vacuna de la Covid-19 a les persones amb problemes de mobilitat, la majoria de les quals tenen més de 80 anys i presenten un elevat grau de dependència. Són persones que no poden desplaçar-se fins a l’ambulatori.

Una de les infermeres del servei domiciliari, Samantha Cerejido, explica que intenten que la majoria vagin al CAP. Assenyala que “pel lapse de temps i la complicació que comporta moure la vacuna, procurem que siguin els menys pacients possibles, per un tema logístic”.

Per poder transportar les vacunes, es té molta cura i s’administren dosis molt precises per utilitzar-les al màxim, ja que si en sobressin s’haurien de llançar, tal com ha explicat la infermera Pilar Quintana.

Una de les infermeres amb la vacuna.

Un dels primers en vacunar-se van ser en Joaquim Molas i la seva dona, tots dos de 81 anys. Ell és autosuficient, però ella és depenent i, a més, per una lesió a les costelles té la mobilitat molt reduïda. La cuidadora, Sònia Ramió, creu que és molt positiu que s’ofereixi aquest servei a domicili per a les persones que realment ho necessiten.

Les infermeres alerten als pacients que la vacuna pot provocar símptomes i els recomana que es prenguin un Paracetamol preventiu. Samantha Cerejido exposa que els símptomes de la vacuna de Pfizer acostumen a ser “dolor al braç, mal de cap, dolors musculars i algunes dècimes de febre en la gent jove, però que es controla amb Paracetamol”.

El nombre de vacunacions que s’administraran cada dia anirà en funció de la disponibilitat de la vacuna. En aquest primer dia, es van vacunar 18 persones.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.