El Servei d’Infermeria del CAP de Lloret ja ha començat a posar la vacuna de la Covid-19 a les persones amb problemes de mobilitat, la majoria de les quals tenen més de 80 anys i presenten un elevat grau de dependència. Són persones que no poden desplaçar-se fins a l’ambulatori.
Una de les infermeres del servei domiciliari, Samantha Cerejido, explica que intenten que la majoria vagin al CAP. Assenyala que “pel lapse de temps i la complicació que comporta moure la vacuna, procurem que siguin els menys pacients possibles, per un tema logístic”.
Per poder transportar les vacunes, es té molta cura i s’administren dosis molt precises per utilitzar-les al màxim, ja que si en sobressin s’haurien de llançar, tal com ha explicat la infermera Pilar Quintana.

Un dels primers en vacunar-se van ser en Joaquim Molas i la seva dona, tots dos de 81 anys. Ell és autosuficient, però ella és depenent i, a més, per una lesió a les costelles té la mobilitat molt reduïda. La cuidadora, Sònia Ramió, creu que és molt positiu que s’ofereixi aquest servei a domicili per a les persones que realment ho necessiten.
Les infermeres alerten als pacients que la vacuna pot provocar símptomes i els recomana que es prenguin un Paracetamol preventiu. Samantha Cerejido exposa que els símptomes de la vacuna de Pfizer acostumen a ser “dolor al braç, mal de cap, dolors musculars i algunes dècimes de febre en la gent jove, però que es controla amb Paracetamol”.
El nombre de vacunacions que s’administraran cada dia anirà en funció de la disponibilitat de la vacuna. En aquest primer dia, es van vacunar 18 persones.