19.3 C
Lloret de Mar
Pau al Món

El pícnic al Jardí de la Pau per commemorar el Dia Internacional de la Pau arriba a la 6a edició

La Plataforma per la Pau l'organitza aquest diumenge. I dissabte, Dia Internacional de la Pau, es llegirà un manifest i es faran sonar les campanes.

Pau al Món

Darreres Notícies

Aquest dissabte, 21 de setembre, es commemora el Dia Internacional de la Pau i la Plataforma per la Pau de Lloret s’hi suma amb un parell d’actes. L’objectiu és demanar, un cop més, que s’aturin la violència, els conflictes i les guerres al món.

D’una banda, aquest dissabte el municipi participarà a la iniciativa de la Xarxa d’Alcaldes per la Pau. Una membre de l’entitat lloretenca, Maria Carme Bernat, ha explicat que al migdia, a les dotze, es farà la lectura del Manifest i un minut de silenci per totes les víctimes de la violència a tot el món. Seguidament sonaran les campanes de l’església conjuntament amb altres ciutats i pobles de tot el món que formen part d’aquesta xarxa.

D’altra banda, de cara a aquest diumenge, se celebrarà un pícnic al Jardí de la Pau, a Can Xardó. A la una es fa el vermut solidari i a partir de les dues, dinar i música ambient. Aquesta serà, ja, la sisena edició del pícnic.

Una altra membre de la Plataforma per la Pau, Ioia Ramos, creu que és important que cadascú aporti el seu granet de sorra per reivindicar la pau en un món en què cada cop hi ha més conflictes.

El pícnic està obert a tothom i cadascú s’haurà de portar el dinar, mentre que la Plataforma hi posa el vermut i la beguda, amb la col·laboració del Cafè de la Vila, Can Guidet, Carpi Pizza, Pastisseria Comas i el Tinglado d’en Manel.

L’ONU va declarar el 21 de setembre Dia Internacional de la Pau l’any 1981. La jornada es destina a enfortir els ideals de pau. Es dedica a la pau mundial, específicament a l’absència de guerra i violència, com podria ser un alto el foc en les zones de combat per permetre l’accés de l’ajuda humanitària.

L’ONU convida totes les nacions i pobles que compleixin amb una aturada de les hostilitats durant aquest dia, i a que també ho celebrin mitjançant l’educació i sensibilització de la ciutadania sobre la pau.

spot_img

El + Vist