24.1 C
Lloret de Mar
Cartell

Elvis Mallorquí presenta un llibre sobre Lloret al segle XIV

Cartell

Darreres Notícies

Al segle XIV, la població de Lloret es va començar a dividir entre els pagesos i els homes de mar. Això és el que reflecteix el llibre que presenta aquest vespre Elvis Mallorquí, doctor en Història i especialista en l’Edat Mitjana.

- Publicitat -

Ell mateix ha explicat com es va produir aquesta separació entre els pagesos, que vivien a l’interior, i els homes de mar, que es van traslladar a prop de la costa.

Per reflectir-ho, el llibre inclou un índex dels lloretencs d’entre el 1317 i el 1320, on surten tots els habitants d’aquella època que declaraven els seus masos o les seves terres al paborde de Novembre, que era un canonge de la Catedral de Girona.

Per aquest motiu, Mallorquí reconeix que ha estat fàcil trobar la informació, ja que la Catedral conserva tots els documents. I, a més, Lloret és un dels municipis que en conserva més. El que ha estat complicat, ha estat estudiar aquesta documentació.

El llibre és el catorzè número de la col•lecció Es Frares, que l’Ajuntament publica per fer difusió d’estudis que tractin sobre qualsevol àrea de coneixement relacionada amb la vila. La regidora Ester Olivé creu que aquesta obra n’és un bon exemple.

El llibre es podrà comprar avui mateix, després de la presentació o bé al departament de Cultura de l’Ajuntament i en algunes llibreries de Lloret.

La presentació es farà a les vuit del vespre a l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist