Comença a les escoles la segona part de la campanya de prevenció del mosquit tigre. Setmanes enrere, la Diputació de Girona va organitzar una xerrada informativa en els centres de la demarcació i ara és el torn del treball de camp.
L'objectiu és detectar la presència d'aquest insecte, fer una radiografia del territori. El mosquit tigre -que té la mateixa presència que els altres mosquits, però genera picades doloroses- es reprodueix amb una quantitat mínima d'aigua que estigui embassada. N'hi ha prou amb la que queda en un test o en el racó del jardí.
El departament de Salut de la Diputació ha repartit material entre els escolars perquè durant els dies de vacances de Setmana Santa recullin mostres de l'insecte, que després s'analitzaran. Es tracta d'una iniciativa en què hi participen alumnes de Lloret de Mar. En concret, un total de 350 nens que cursen 5è de Primària.
El president de Dipsalut, Josep Marigó, exposa que demanen als escolars “que investiguin i busquin larves”. Amb aquesta mesura, la Diputació de Girona persegueix dos objectius. Que els alumnes siguin sensibles al medi ambient i despertar el seu interès per la natura. A més, a través dels petits, s'arriba a l'àmbit familiar i privat. La campanya compta amb una participació de 6.000 escolars de tota la demarcació, repartits en 200 col·legis.
Pel que fa a la situació al territori gironí, segons la Diputació, la tenen “més o menys controlada”. Josep Marigó exposa que “ara estem en fase de prevenció, en poques setmanes arribem a la fase de detecció, i a l’estiu, depenent del clima, apareixeran alguns focus”.
El president de Dipsalut assenyala, però, que, des que es detecta el focus del mosquit tigre fins que aquest es reprodueix, passen uns dies que permeten actuar i eradicar l'insecte.
Això sí, en cas de picada i una reacció exagerada, es recomana als afectats que vagin al metge. En tot cas, el mosquit tigre no transmet cap tipus de malaltia, almenys a Catalunya.