8.3 C
Lloret de Mar

Es retornen a Lloret quasi 12.000 euros, en concepte de cèntim sanitari

L’Agència Tributària ha ingressat prop de 12.000 euros a l’Ajuntament de Lloret de Mar, en concepte de devolució del cèntim sanitari. Aquests diners han arribat després que els tribunals europeus declaressin il·legal l’Impost de Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs, conegut com a ‘cèntim sanitari’. L’impost que, fins fa dos anys, es pagava quan es posava […]

Panoràmica de Lloret, amb la Casa de la Vila en primer terme
Panoràmica de Lloret, amb la Casa de la Vila en primer terme

Darreres Notícies

L’Agència Tributària ha ingressat prop de 12.000 euros a l’Ajuntament de Lloret de Mar, en concepte de devolució del cèntim sanitari. Aquests diners han arribat després que els tribunals europeus declaressin il·legal l’Impost de Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs, conegut com a ‘cèntim sanitari’. L’impost que, fins fa dos anys, es pagava quan es posava benzina i que el govern del PP va crear per finançar la sanitat.

L’aplicaven tretze comunitats autònomes, entre elles, Catalunya. Des que, a principis d’any, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea el va anul·lar per improcedent, es va obrir la possibilitat que particulars, empreses i institucions demanessin la devolució de l’anomenat ‘cèntim sanitari’.

És el que ha fet l’Ajuntament de Lloret, que a finals d’octubre va rebre prop de 12.000 euros. El regidor d’Hisenda, Arseni Frigola, lamenta que “només s’han pogut reclamar els últims dos anys de l’impost, del 2010 al 2012 (tot i que es va aplicar durant més d’una dècada), perquè ha quedat prescrit”. El regidor afegeix que “Lloret, com a municipi turístic, té una despesa important en combustible (en vehicles o la calefacció de les escoles)”.

Arseni Frigola recomana als lloretencs que vulguin reclamar la devolució del cèntim sanitari que s’adrecin al web de l’Agència Tributària. Recorda que cal demostrar, amb factures, que s’ha comprat combustible. En general, hi ha malestar entre particulars i transportistes, per les dificultats que els posa Hisenda per a recuperar els diners que van pagar com a cèntim sanitari.

spot_img

El + Vist