22.6 C
Lloret de Mar

Formalitzat el trencament de govern al Consell Comarcal

Els sis consellers d’ERC al Consell Comarcal de la Selva ja han formalitzat la seva renúncia al càrrec i han deixat CiU en minoria. La ruptura s’ha produït arran de la gestió que han fet els convergents del cas Manga, que va esclatar el febrer del 2013 amb nou detinguts i que investiga una presumpta […]

Salvador Balliu (CiU) i Jordi Orobitg (ERC)
Salvador Balliu (CiU) i Jordi Orobitg (ERC)

Darreres Notícies

Els sis consellers d’ERC al Consell Comarcal de la Selva ja han formalitzat la seva renúncia al càrrec i han deixat CiU en minoria.

La ruptura s’ha produït arran de la gestió que han fet els convergents del cas Manga, que va esclatar el febrer del 2013 amb nou detinguts i que investiga una presumpta trama de corrupció per adjudicacions fraudulentes.

El portaveu d’ERC al Consell, el lloretenc Jordi Orobitg, lamenta que a la reunió de portaveus del 26 de juny el president, Salvador Balliu, es comprometés a prendre mesures respecte al gerent i als funcionaris implicats, però que ara no vulgui tirar-les endavant.

Orobitg assegura que han decidit passar a l’oposició “per seguir treballant pels interessos dels ciutadans de la comarca” davant la “incapacitat” per influir en el govern perquè assumís les mesures necessàries per restablir “la credibilitat de l’ens” arran el cas Manga.

Tot i així, Orobitg ha alertat a la resta de grups que no esperin ni un xec en blanc ni que vagin amb el ganivet a la boca per fer fora CIU.

Per la seva banda, el president, Salvador Balliu, defensa les mesures que s’han pres arran l’esclat del cas Manga i assegura que no entén l’actitud dels republicans.

La decisió de trencar el pacte de govern la va adoptar el passat dimarts l’Executiva Comarcal d’ERC. Els sis membres que han formalitzat la seva renúncia al càrrec són Eduard Adrobau, Josep Maria Bagot, Marta Contreras, Joan Garriga, Isabel Lozano i el mateix Orobitg.

spot_img

El + Vist