13.2 C
Lloret de Mar

ICV – EUIA vol que es modifiqui el POUM per millorar finques i masies

ICV – EUiA proposa que es modifici el Pla General per permetre a les masies de Lloret tenir més usos. D’aquesta manera, l’Ajuntament s’adaptaria a la una normativa que la Generalitat va aprovar fa un parell d’anys. Segons el portaveu de la coalició, Javier Rodríguez Pacios, seria una modificació molt beneficiosa per a les 22 […]

Sector de Lloret Verd del POUM
Sector de Lloret Verd del POUM

Darreres Notícies

ICV – EUiA proposa que es modifici el Pla General per permetre a les masies de Lloret tenir més usos. D’aquesta manera, l’Ajuntament s’adaptaria a la una normativa que la Generalitat va aprovar fa un parell d’anys.

Segons el portaveu de la coalició, Javier Rodríguez Pacios, seria una modificació molt beneficiosa per a les 22 masies que hi ha catalogades a Lloret en terra no urbanització i que en aquests moments només es poden destinar a habitatge familiar o a establiment de turisme rural. Si es modificaqués el Pla d’Ordenació Urbanística, una possibilitat per a aquestes cases seria dedicar-les a la restauració.

A més, com ha explicat Pacios, la mesura permetria restaurar masies i finques que ara mateix estan en mal estat. Altres activitats que s’hi podrien fer serien educació en el lleure o activitats artístiques i artesanals. Perquè la modificació sigui una realitat cal que la proposta obtingui majoria absoluta en el ple i després s’ha de sotmetre a exposició pública i a l’aprovació de la comissió territorial d’urbanisme. Amb tot plegat, Pacios calcula que es podrà aprova de manera definitiva a finals d’any.

ICV – EUiA veu bé que, més endavant, l’Ajuntament doni ajudes econòmiques a aquells propietaris interessats en restaurar les seves masies, sempre i quan es controli qui rep les ajudes.

La coalició ja ha fet arribar la seva proposta al regidor d’Urbanisme, que segons el partit estudiarà la idea.

spot_img

El + Vist