Jordi Soler i Capdevila és el pare pelegrí de Tossa de Mar. Té 46 anys, casat i amb dues filles. És el corresponsal del RACC a la vila. La seva identitat s'ha descobert aquest matí, a primera hora, enmig d'una gran expectació.
Ha estat a l'església de Tossa, on a les 7 del matí Jordi Soler ha iniciat el tradicional pelegrinatge, acompanyat de més d'un miler de persones. N'hi ha 78 que van descalces i hi ha 25 homes més que dones. Plegats recorreren al llarg del dia d'avui els 40 quilòmetres de camins i boscos que separen la vila de Santa Coloma de Farners. Quan el pare pelegrí arribi aquest vespre a l'ermita de Sant Sebastià -situada a la capital de la comarca de la Selva- haurà acomplert un any més l'anomenat Vot de Vila.
Recordem que fa referència a una tradició centenària, de fa més de 500 anys. En el segle XV, quan una pesta va arrasar les poblacions de la costa, els habitants de Tossa van fer una promesa a Sant Sebastià. Li van demanar que els deslliurés de la pesta i així va ser. Com a agraïment, cada any una persona, escollida com a pare pelegrí, camina a peu fins a l'ermita del Sant, situada a Santa Coloma de Farners. Una tradició que s'ha mantingut inalterable en el temps.
Són molts els lloretencs que cada any acompanyen el pare Pelegrí. Entre ells, Paquita Abellán, que fa el recorregut descalça per “una promesa de fa temps”.
La tradició diu que el pare pelegrí ha de ser home i fill de Tossa, uns requisits que s'acompleixen escrupulosament cada any. A més, el seu nom és un secret molt ben guardat fins el dia que s'inicia el pelegrinatge.
Avui és el dia en què Jordi Soler, com a pare pelegrí, i en silenci absolut, fa el camí d'anada fins a Santa Coloma de Farners. Demà durà a terme el recorregut a la inversa fins a Tossa de Mar.