27.2 C
Lloret de Mar
Promoció Telèfon de l'Esperança

Es busquen voluntaris per al Telèfon de l’Esperança, el 93 414 48 48

La Fundació Ajuda i Esperança busca voluntaris per al Telèfon de l’Esperança. Un servei disponible les 24 hores els 365 dies de l’any i que permet a tots els ciutadans trucar quan necessitin que algú els escolti. La presidenta de l’entitat, Maria Rosa Buxarrais, explica que qualsevol persona pot trucar-hi. El servei és gratuït i […]

Promoció Telèfon de l'Esperança

Darreres Notícies

La Fundació Ajuda i Esperança busca voluntaris per al Telèfon de l’Esperança. Un servei disponible les 24 hores els 365 dies de l’any i que permet a tots els ciutadans trucar quan necessitin que algú els escolti. La presidenta de l’entitat, Maria Rosa Buxarrais, explica que qualsevol persona pot trucar-hi.

El servei és gratuït i el telèfon d’atenció és el 93 414 48 48. La idea és que algú anònim escolti les persones que tenen problemes durant l’estona que ho necessitin, però sense donar-los cap consell, sinó que es pretén que cadascú acabi trobat una solució per ell mateix.

Maria Rosa Buxarrais considera que el servei és poc conegut, tot i que cada cop hi ha més persones que el coneixen i, a més, hi ha molts psicòlegs i psiquiatres que aconsellen als seus pacients que hi truquin.

El 2013 van trucar al Telèfon de l’Esperança prop de 20.000 persones i aquest any s’espera superar la xifra, ja que en els primers sis mesos de l’any ja es va arribar a les 15.000 trucades. A l’agost, el nombre d’usuaris va créixer molt, donat que era un període de vacances i, segons Buxarrais, els dies festius sol haver-hi moltes més trucades. Les principals preocupacions són les relacions familiars i la crisi econòmica.

Els voluntaris reben una formació específica per saber què han de dir i com ho han de fer. Cada persona es compromet a atendre trucades durant un mínim de deu hores al mes a la seu de Barcelona, on hi ha dues cabines. Ara mateix la Fundació compta amb 178 voluntaris, però la idea és arribar als 200 per poder cobrir tots els horaris. Poden ser homes i dones adults amb l’única condició que visquin un moment estable des del punt de vista emocional i que tinguin temps per escoltar els altres. Per fer-se voluntari cal trucar al 93 202 02 60 al matí o enviar un correu electrònic a [email protected]

De cara al futur, la Fundació no descarta obrir-se a noves maneres de comunicar-se, com ara els xats o el correu electrònic.

spot_img

El + Vist