27.2 C
Lloret de Mar
La Guàrdia Civil davant de l'Ajuntament quan va esclatar el Cas Clotilde

La investigació del Cas Clotilde segueix avançant al TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ignora on són els diners que la màfia russa va entregar als clubs d’hoquei i de futbol de Lloret. Ho llegim al Diari de Girona, que explica que no hi ha manera de saber a què s’han destinat bona part d’aquests diners, finançats als clubs entre els […]

La Guàrdia Civil davant de l'Ajuntament quan va esclatar el Cas Clotilde

Darreres Notícies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ignora on són els diners que la màfia russa va entregar als clubs d’hoquei i de futbol de Lloret. Ho llegim al Diari de Girona, que explica que no hi ha manera de saber a què s’han destinat bona part d’aquests diners, finançats als clubs entre els anys 2006 i 2012.

La magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret ha examinat els comptes de les entitats esportives aportats per la Guàrdia Civil. Entre altres coses, la interlocutòria recull com, a vegades, el club d’hoquei ingressava més del que pressupostava i acabava gastant més del previst, o bé que recaptava menys del pressupostat, però aconseguia equilibrar la balança. A més, els pressupostos destinats a la comissió esportiva, és a dir, als jugadors, entrenadors i àrbitres, no es correspon amb el que finalment se’ls va pagar segons la comptabilitat entregada pel mateix club.

A tot això, s’hi suma el fet que els fills de l’expresident de l’entitat Joan Lluís Perarnau i del també expresident de l’entitat i exalcalde de Lloret Xavier Crespo -tots dos imputats en el Cas Clotilde- eren els únics de la plantilla que la temporada 2010-2011 se’ls va apujar el sou, mentre que a la resta de la plantilla se’ls va abaixar, quan els altres jugadors tenien una fitxa molt més alta.

La magistrada també reflexa que els comptes del club de futbol encara són més opacs, perquè moltes donacions es van fer en metàl•lic, sense passar pels comptes de l’entitat i, a més, no existeixen pressupostos. El club, presidit aleshores pel regidor Josep Valls, utilitzava el sistema de caixa única on els ingressos es barregen, i amb ells es fa front a les despeses.

Sempre segons el Diari de Girona, es pressuposa que el club havia pagat en B algunes factures, sense que en consti el seu import.

Cal afegir que l’administrador de l’empresa DDC, el rus Andrei Petrov, segueix en presó provisional, mentre que la resta d’imputats estan en llibertat.

D’altra banda, el mateix diari va publicar fa uns dies que el TSJC considera que Xavier Crespo va afavorir Petrov. En una interlocutòria, el Tribunal determina que l’exalcalde i diputat de CiU al Parlament va cometre els presumptes delictes de suborn i prevaricació per afavorir l’empresari rus. El tracte de favor el va fer en el projecte urbanístic de construcció d’un centre comercial a la plaça de braus de Lloret, ja que l’equip de govern va decidir rebaixar un 50% l’impost de la llicència d’obres i construcció del centre. La proposta es va tirar endavant, malgrat les advertències del secretari i l’interventor, que ja preveien que la bonificació seria conflictiva i crearia un mal precedent. En el ple, tots els grups de l’oposició van criticar molt la decisió.

I una altra qüestió que determina la interlocutòria és que Petrov i Crespo van subscriure un conveni urbanístic el 2010 per construir un aparcament a l’espai de l’antic hotel Blanca Aurora. La companyia DDC va començar les obres sense prestar els avals exigits.

En el Diari de Girona hi ha declaracions de Xavier Crespo, amb qui hem intentat contactar, tot i que no ha estat possible, on afirma que respecta la interlocutòria, tot i que no la comparteix. Crespo manté que no ha comès cap irregularitat i que assegura que està tranquil i sense cap por. I afegeix que el globus d’acusacions s’ha desinflat i tot ha acabat en un tema administratiu.

spot_img

El + Vist