16.6 C
Lloret de Mar

La Plataforma Aturem la C-32 és molt crítica amb el dragatge de sorra que vol fer l’Estat

Segons la Plataforma Aturem la C-32, la quantitat de sorra que es vol extreure equival a cinc vegades tota la sorra de la platja principal de Lloret.

Cala Giverola, de Tossa de Mar
Cala Giverola, de Tossa de Mar

Darreres Notícies

La Plataforma Aturem la C-32 s’oposa a l’extracció de sorra que l’Estat vol fer a la Costa Brava. Ho ha anunciat a través d’un comunicat, al qual s’han adherit altres entitats com SOS Lloret, l’Associació Mediambiental S’Agulla de Blanes, Pinya de Rosa i els Amics de Tossa.

Un portaveu de la plataforma, Jordi Palaudelmàs, assegura que l’actuació que es vol fer pot perjudicar molt greument el litoral del territori. Segons la Plataforma Aturem la C-32, la quantitat de sorra que es vol extreure equival a cinc vegades tota la sorra de la platja principal de Lloret. A més, Palaudelmàs apunta que aquest tipus d’actuacions afecten de manera irreversible la fauna i la flora marítima i també el sector pesquer.

Però segons Jordi Palaudelmàs, l’afectació no només és per al Medi Ambient, sinó que també tindrà perjudicis per al sector turístic i, per tant, econòmic.

Les entitats que denuncien l’actuació del Ministeri de Medi Ambient estan en contacte amb les confraries de pescadors de Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols per a possibles accions de protesta i, a més, volen entrar una instància al Ministeri de Medi Ambient perquè quedi constància del seu rebuig.

Recordem que fa unes setmanes els ajuntaments de Lloret i Tossa també es van posicionar en contra del dragatge que preveu extreure 500.000 metres cúbics de sorra entre Tossa i Sant Feliu per proveir la platja de Sant Antoni de Calonge.

spot_img

El + Vist