Diumenge, 24 gener 2021
11.1 C
Lloret de Mar
Afectat i advocada exposen el cas als mitjans de comunicació

L’Audiència de Girona anul•la la clàusula sòl i obliga el banc a retornar els diners a una parella lloretenca

Afectat i advocada exposen el cas als mitjans de comunicació

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

L’Audiència de Girona anul·la la clàusula sòl d’una hipoteca i obliga el Banc Popular a retornar els diners a una parella de Lloret de Mar. Els afectats van saber que tenien aquesta clàusula quan els tipus d’interès van baixar i això no va repercutir en la quota que pagaven.

L’associació Ausbanc destaca que és una sentència important, perquè fixa, per primera vegada, el criteri que tindrà l’Audiència gironina en aquests casos. L’advocada de l’entitat, Cristina Muntañola, assenyala que, davant d’aquesta postura, “dubtem que l’Audiència canviï els criteris”.

La sentència encara no és ferma perquè l’entitat bancària pot recórrer al Tribunal Suprem. En qualsevol cas, es tracta d’una nova resolució judicial contra practiques ”abusives” dels bancs.

Recordem els fets, que recull l’Agència Catalana de Notícies. El matrimoni de Lloret de Mar va signar l’any 2002 una primera hipoteca amb Banc Popular. Aquest primer crèdit hipotecari no incloïa la clàusula sòl.

El problema va arribar l’any 2005, quan la parella va demanar una ampliació de la hipoteca. Segons asseguren, la clàusula terra va ser inclosa, però no ho van saber fins quatre anys després. Al 2009, els tipus d’interès van començar a baixar, però la seva quota es va mantenir inamovible. L’afectat, José Manuel Ontiveros, explica que “feia anys que treballaven amb el Banc Popular, teníem plena confiança, quan vam renovar la hipoteca no vam tenir coneixement (de la clàusula)”.

En una primera sentència del Jutjat Mercantil de Girona, es van desestimar les seves peticions. Però el matrimoni lloretenc va decidir recórrer a l’Audiència, que els ha donat la raó. És a dir, ha anul·lat la clàusula sòl i obliga el Banc Popular a tornar els diners.

Com que la sentència encara no és ferma perquè el banc pot recórrer al Suprem, encara no hi ha fixada la quantitat de diners que els hauran de retornar. Però serà superior als 3.000 euros

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.