8.3 C
Lloret de Mar

Les biblioteques de Lloret i Blanes volen arribar als joves a través d’un espai virtual

La idea és oferir a aquest col•lectiu una via de comunicació amb la biblioteca per resoldre dubtes o fer qualsevol tipus de suggeriment.

Llegim de punta a punta
Llegim de punta a punta

Darreres Notícies

Les biblioteques de Lloret i Blanes han creat un espai virtual destinat als joves. La idea és oferir a aquest col•lectiu una via de comunicació amb la biblioteca per resoldre dubtes o fer qualsevol tipus de suggeriment. La bibliotecària Lídia Bartolomé argumenta que els joves són un col•lectiu a qui costa molt arribar i el que fan és buscar eines per aconseguir-ho.

A Blanes fa un any que es va crear un espai físic dedicat als joves i per això s’ha decidit col•laborar amb l’espai juvenil de les xarxes, a banda de la proximitat entre les dues biblioteques, que fa que els usuaris moltes vegades siguin els mateixos.

Dels 14.000 usuaris que té la biblioteca en l’actualitat, un 10% són joves d’entre 12 i 17 anys. Tot i que sembla que les xarxes socials són una bona eina per aproximar-se a aquest col•lectiu, Lídia Bartolomé reconeix que hi ha altres franges d’edat a qui arriben més les xarxes. L’espai virtual s’ha creat a través del Facebook.

I també a través del Facebook, la biblioteca gestiona el grup Llegim de punta a punta. Es tracta d’un club de lectura virtual, que es va crear el 2012, però que des de l’any passat s’hi ha sumat la biblioteca de Cambrils, que ha aportat nous usuaris.

A través d’aquest grup, que és obert, tothom pot comentar les seves lectures i donar l’opinió sobre els llibres que es proposen. Segons dades del 2014, el grup té 217 membres, dels quals un 25% són actius; a més, al llarg de l’any passat es van recomanar un centenar de lectures per més de 40 usuaris diferents.

spot_img

El + Vist