8.2 C
Blanes
Els tres alumnes de l'institut-escola

L’institut-escola és un dels 5 centres catalans escollits per Fundipau per anar a Ginebra

Hi aniran tres alumnes de 3r d'ESO. La tria per part de Fundipau es fonamenta en el fet que és un centre que treballa a fons el concepte de pau i la no violència.

Els tres alumnes de l'institut-escola

Darreres Notícies

L’institut-escola de Lloret és un dels cinc centres de Catalunya escollits per Fundipau per anar a Ginebra, on visitaran un seguit d’organismes internacionals que ajuden els refugiats, com l’ONU o la Creu Roja. L’estada a Suïssa tindrà lloc a finals d’aquest mes de febrer.

La tria per part de Fundipau es fonamenta en el fet que és un centre que treballa a fons el concepte de pau i la no violència. Però no només un dia concret, celebrat a finals de gener, sinó durant tot el curs. L’institut-escola se centra enguany en el comerç d’armes, com a causa forçosa de moviments migratoris. Altres anys s’han centrat en els nens soldats o les armes nuclears. Això ho treballen en l’assignatura de Cultura, Valors i Religió, i també a Socials.

Però aquest és el primer cop que tenen l’oportunitat d’anar fins a Ginebra de la mà de l’ONG Fundipau. De l’institut-escola hi aniran tres alumnes, acompanyats d’una professora i de representants de la Plataforma per la Pau de Lloret.

Els estudiants, que tenen 14 anys, han estat escollits a través d’una mena d’oposicions. Entre d’altres, s’ha tingut en compte el seu nivell d’anglès, el fet que tinguin aprovades totes les assignatures, a més d’un vídeo en què parlen dels refugiats i del comerç d’armes.

Els tres tres alumnes en representen una cinquantena, que són les dues classes de 3r d’ESO de l’institut-escola. Són la Maria Paula López, la Nerea Méndez i l’Àlvaro Fandos. Expliquen que, per a ells, anar fins a Suïssa, a veure com es treballa a l’ONU i en altres organismes internacionals, és una oportunitat única a la vida.

Els tres alumnes expliquen que han après moltes coses aquest curs sobre el comerç d’armes, com a causa de migracions forçades de persones a la recerca d’una vida millor. I valoren molt que aquí visquem en pau. 

Treballar els moviments migratoris i aspectes concrets com la venda d’armes els ha fet plantejar-se moltes coses. I sobretot tenir clar que aquestes problemàtiques s’han de difondre per eradicar-les entre tots. 

Des de Fundipau assumeixen la despesa del viatge de dos dels alumnes i la mestra que els acompanya. Donada l’oportunitat que representa per a ells, l’institut-escola assumeix el cost del tercer alumne.

Aniran fins a Suïssa a finals de febrer, del 26 al 28. Quan tornin, faran un acte públic a la Biblioteca explicant la seva experiència i tota la feina que han fet durant el curs.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist