16 C
Lloret de Mar
Els tres alumnes de l'institut-escola

L’institut-escola és un dels 5 centres catalans escollits per Fundipau per anar a Ginebra

Hi aniran tres alumnes de 3r d'ESO. La tria per part de Fundipau es fonamenta en el fet que és un centre que treballa a fons el concepte de pau i la no violència.

Els tres alumnes de l'institut-escola

Darreres Notícies

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

L’alumnat dels cursos municipals exposa els seus treballs fets telemàticament durant la pandèmia

Són els alumnes del Casal Municipal de la Gent Gran i dels Centres Cívics, que inauguren l'exposició demà i es podrà visitar fins al 28 de maig, a la Casa de la Cultura.

El lloretenc José García és el conserge a ‘Moebius’, la nova sèrie de TV3

El thriller psicològic, protagonitzar per Aida Oset i dirigit per Eduard Cortés, s'estrena aquesta nit, a les 22.05, amb un doble episodi.

L’institut-escola de Lloret és un dels cinc centres de Catalunya escollits per Fundipau per anar a Ginebra, on visitaran un seguit d’organismes internacionals que ajuden els refugiats, com l’ONU o la Creu Roja. L’estada a Suïssa tindrà lloc a finals d’aquest mes de febrer.

La tria per part de Fundipau es fonamenta en el fet que és un centre que treballa a fons el concepte de pau i la no violència. Però no només un dia concret, celebrat a finals de gener, sinó durant tot el curs. L’institut-escola se centra enguany en el comerç d’armes, com a causa forçosa de moviments migratoris. Altres anys s’han centrat en els nens soldats o les armes nuclears. Això ho treballen en l’assignatura de Cultura, Valors i Religió, i també a Socials.

Però aquest és el primer cop que tenen l’oportunitat d’anar fins a Ginebra de la mà de l’ONG Fundipau. De l’institut-escola hi aniran tres alumnes, acompanyats d’una professora i de representants de la Plataforma per la Pau de Lloret.

Els estudiants, que tenen 14 anys, han estat escollits a través d’una mena d’oposicions. Entre d’altres, s’ha tingut en compte el seu nivell d’anglès, el fet que tinguin aprovades totes les assignatures, a més d’un vídeo en què parlen dels refugiats i del comerç d’armes.

Els tres tres alumnes en representen una cinquantena, que són les dues classes de 3r d’ESO de l’institut-escola. Són la Maria Paula López, la Nerea Méndez i l’Àlvaro Fandos. Expliquen que, per a ells, anar fins a Suïssa, a veure com es treballa a l’ONU i en altres organismes internacionals, és una oportunitat única a la vida.

Els tres alumnes expliquen que han après moltes coses aquest curs sobre el comerç d’armes, com a causa de migracions forçades de persones a la recerca d’una vida millor. I valoren molt que aquí visquem en pau. 

Treballar els moviments migratoris i aspectes concrets com la venda d’armes els ha fet plantejar-se moltes coses. I sobretot tenir clar que aquestes problemàtiques s’han de difondre per eradicar-les entre tots. 

Des de Fundipau assumeixen la despesa del viatge de dos dels alumnes i la mestra que els acompanya. Donada l’oportunitat que representa per a ells, l’institut-escola assumeix el cost del tercer alumne.

Aniran fins a Suïssa a finals de febrer, del 26 al 28. Quan tornin, faran un acte públic a la Biblioteca explicant la seva experiència i tota la feina que han fet durant el curs.

- Publicitat -

El + Vist

S’obre la preinscripció a les llars d’infants municipals de Lloret

La convocatòria per a Els Pops i La Lola Anglada s'adreça a famílies amb infants nascuts els anys 2019 i 2020.