Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
Els tres alumnes de l'institut-escola

L’institut-escola és un dels 5 centres catalans escollits per Fundipau per anar a Ginebra

Hi aniran tres alumnes de 3r d'ESO. La tria per part de Fundipau es fonamenta en el fet que és un centre que treballa a fons el concepte de pau i la no violència.

Els tres alumnes de l'institut-escola

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

L’institut-escola de Lloret és un dels cinc centres de Catalunya escollits per Fundipau per anar a Ginebra, on visitaran un seguit d’organismes internacionals que ajuden els refugiats, com l’ONU o la Creu Roja. L’estada a Suïssa tindrà lloc a finals d’aquest mes de febrer.

La tria per part de Fundipau es fonamenta en el fet que és un centre que treballa a fons el concepte de pau i la no violència. Però no només un dia concret, celebrat a finals de gener, sinó durant tot el curs. L’institut-escola se centra enguany en el comerç d’armes, com a causa forçosa de moviments migratoris. Altres anys s’han centrat en els nens soldats o les armes nuclears. Això ho treballen en l’assignatura de Cultura, Valors i Religió, i també a Socials.

Però aquest és el primer cop que tenen l’oportunitat d’anar fins a Ginebra de la mà de l’ONG Fundipau. De l’institut-escola hi aniran tres alumnes, acompanyats d’una professora i de representants de la Plataforma per la Pau de Lloret.

Els estudiants, que tenen 14 anys, han estat escollits a través d’una mena d’oposicions. Entre d’altres, s’ha tingut en compte el seu nivell d’anglès, el fet que tinguin aprovades totes les assignatures, a més d’un vídeo en què parlen dels refugiats i del comerç d’armes.

Els tres tres alumnes en representen una cinquantena, que són les dues classes de 3r d’ESO de l’institut-escola. Són la Maria Paula López, la Nerea Méndez i l’Àlvaro Fandos. Expliquen que, per a ells, anar fins a Suïssa, a veure com es treballa a l’ONU i en altres organismes internacionals, és una oportunitat única a la vida.

Els tres alumnes expliquen que han après moltes coses aquest curs sobre el comerç d’armes, com a causa de migracions forçades de persones a la recerca d’una vida millor. I valoren molt que aquí visquem en pau. 

Treballar els moviments migratoris i aspectes concrets com la venda d’armes els ha fet plantejar-se moltes coses. I sobretot tenir clar que aquestes problemàtiques s’han de difondre per eradicar-les entre tots. 

Des de Fundipau assumeixen la despesa del viatge de dos dels alumnes i la mestra que els acompanya. Donada l’oportunitat que representa per a ells, l’institut-escola assumeix el cost del tercer alumne.

Aniran fins a Suïssa a finals de febrer, del 26 al 28. Quan tornin, faran un acte públic a la Biblioteca explicant la seva experiència i tota la feina que han fet durant el curs.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.