26.1 C
Lloret de Mar
Ferran Amago

Lloret té problemes notables de cobertura de telefonia mòbil

Ferran Amago

Darreres Notícies

Lloret de Mar és un dels municipis catalans amb més problemes de cobertura mòbil. Així ho conclou un informe del Col•legi de Telecomunicacions, que ha detectat que el 8% de les localitats de Catalunya mantenen deficiències notables de connexions. El mateix estudi detalla que el 55’96% de les poblacions catalanes tenen problemes de cobertura.

Tot i que encara són molts municipis, la xifra representa tres punts percentuals menys que el percentatge que fixava l’informe del 2013. El degà del Col•legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya, Ferran Amago, assegura que l’any que ve encara es reduirà més.

Pel que fa als pobles i ciutats on les deficiències són notables, el nombre s’ha reduït en dos punts. Amago creu que en un termini de tres a quatre anys aquestes deficiències notables quedaran resoltes per les noves freqüències digitals i la nova llei de telecomunicacions que permet instal•lar repetidors com interès general.

Amago ha explicat que amb la nova llei de telecomunicacions, que obliga entre d’altres coses a declarar interès general la instal•lació d’un repetidor en una teulada d’un edifici i per tant sense possibilitat de què la comunitat de veïns afectada pugui negar-se a la instal•lació ”ajudarà molt” a què els problemes de connexió que fins ara arrossega el sector es puguin corregir.

Un altre factor ”molt destacat” que ajudarà a resoldre aquestes carències en les connexions serà la nova tecnologia digital que permetrà que les empreses de telecomunicacions puguin distribuir les senyals de quarta generació a través de canals que fins ara estaven ocupats per televisions digitals.

Com hem dit, el 8% dels municipis catalans tenen problemes notables de cobertura. Això representa poc menys de 90 poblacions, entre les quals hi ha Lloret, però també Badalona, Cadaqués, L’Escala, Llagostera, Malgrat de Mar, Salou, Lleida o Manresa. Barcelona, tot i ser la seu del Mobile World Congress, té barris amb problemes, com el Gòtic.

En determinades infraestructures, com és el cas de la línia d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres, no hi ha un sistema de cobertura específic per part de les operadores, tot i haver dissenyat el projecte però sense que encara hi hagi un acord tancat amb el responsable de la plataforma, Adif.

spot_img

El + Vist