Si busquem la paraula intangible al diccionari, llegim que és allò que no pot ésser tocat. Si apliquem aquest concepte a la promoció turística, entenem per recursos intangibles aquells relacionats amb el patrimoni, la història, la cultura, la gastronomia, etc.
Amb l'objectiu de donar una empenta a tots aquests productes i crear-ne de nous, Lloret i 11 municipis més de la comarca de la Selva han signat un conveni de col·laboració amb la Generalitat. En el cas de la destinació, de recursos intangibles n'hi ha un bon grapat: jaciments ibèrics, vestigis medievals, el llegat indià o les edificacions modernistes.
Segons fonts municipals, fa uns anys que es treballa a Lloret per a posar en valor tots aquests recursos, ara anomenats intangibles. Es considera que han de ser un element essencial dins la promoció turística. I s'espera que, arran de l'acord amb el govern català, se'ls doni prioritat i difusió. Xavier Crespo, alcalde de Lloret assenyala que “s’està buscant la identitat de cada destinació a través dels recursos turístics, una manera diferent i especialitzada” de fer promoció.
L'alcalde assenyala que el passat indià de la vila, que dóna contingut a una part del Museu del Mar, pot ser un producte a potenciar per atraure les visites fins a Lloret. No descarta fins i tot organitzar una fira d'aquest tipus, com fan a Begur.
Xavier Crespo considera que el conveni firmat és un catàleg d'intencions. De moment no estableix ajudes econòmiques, però coincideix plenament amb la línia engegada al municipi per a posar en valor el patrimoni cultural de Lloret.