Dijous, 25 febrer 2021
9.4 C
Lloret de Mar
Projecte de l'autopista

SOS Costa Brava i Aturem la C-32 critiquen que hi hagi un segon projecte de l’autopista fins a Lloret

Les plataformes denuncien que la Generalitat ha impulsat un projecte igual que el primer, que està suspès cautelarment pel TSJC.

Projecte de l'autopista

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

SOS Costa Brava i Aturem la C-32 critiquen que hi hagi un segon projecte per fer arribar l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar. I que, a més, aquest projecte sigui igual que el primer, que per ara està suspès de manera cautelar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ho critica un portaveu de les plataformes, Joan Mora.

Joan Mora denuncia, a més, el “doble joc” que està fent la Generalitat: “D’una banda ha propiciat una moratòria per controlar el desenvolupament urbanístic en sòls naturals que s’està potenciant últimament, però a la vegada està iniciant tots els tràmits no només per consolidar el projecte d’autopista entre Blanes i Lloret, sinó també un segon tram entre Lloret i Tossa”. Per a la via que ha d’unir la C-32 amb Tossa, el Govern ha iniciat els tràmits previs a l’estudi d’impacte ambiental i demana a diferents agents del territori què pensen sobre aquest projecte.

Un altre dels aspectes que ha generat polèmica és el cost del projecte, que ha augmentat fins al 63 milions d’euros, un cost que consideren “excessiu” per a set quilòmetres d’autopista. Uns diners que per ara invertirà Abertis, però les plataformes insisteixen en què ho acabarà pagant la ciutadania, malgrat que els la concessió acaba el 2021.

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat (El Nacional)

Per tot plegat, les entitats ecologistes asseguren que és una mostra de “manca de transparència”. Consideren que és un “escàndol” i demanen una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. De fet, critiquen que, des que Calvet és conseller, mai no els ha concedit una reunió.

Segons les dues plataformes, la prolongació de la C-32 fins a Lloret, que passaria per Sant Pere del Bosc, suposaria la destrucció de més de 60 hectàrees de zona verda, amb la tala de més de 60.000 arbres. Per impedir que es faci realitat, les plataformes estan disposades a arribar fins al final.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.