16.8 C
Blanes
Projecte de l'autopista

SOS Costa Brava i Aturem la C-32 critiquen que hi hagi un segon projecte de l’autopista fins a Lloret

Les plataformes denuncien que la Generalitat ha impulsat un projecte igual que el primer, que està suspès cautelarment pel TSJC.

Projecte de l'autopista

Darreres Notícies

SOS Costa Brava i Aturem la C-32 critiquen que hi hagi un segon projecte per fer arribar l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar. I que, a més, aquest projecte sigui igual que el primer, que per ara està suspès de manera cautelar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ho critica un portaveu de les plataformes, Joan Mora.

Joan Mora denuncia, a més, el “doble joc” que està fent la Generalitat: “D’una banda ha propiciat una moratòria per controlar el desenvolupament urbanístic en sòls naturals que s’està potenciant últimament, però a la vegada està iniciant tots els tràmits no només per consolidar el projecte d’autopista entre Blanes i Lloret, sinó també un segon tram entre Lloret i Tossa”. Per a la via que ha d’unir la C-32 amb Tossa, el Govern ha iniciat els tràmits previs a l’estudi d’impacte ambiental i demana a diferents agents del territori què pensen sobre aquest projecte.

circo de las estrellas

Un altre dels aspectes que ha generat polèmica és el cost del projecte, que ha augmentat fins al 63 milions d’euros, un cost que consideren “excessiu” per a set quilòmetres d’autopista. Uns diners que per ara invertirà Abertis, però les plataformes insisteixen en què ho acabarà pagant la ciutadania, malgrat que els la concessió acaba el 2021.

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat (El Nacional)

Per tot plegat, les entitats ecologistes asseguren que és una mostra de “manca de transparència”. Consideren que és un “escàndol” i demanen una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. De fet, critiquen que, des que Calvet és conseller, mai no els ha concedit una reunió.

Segons les dues plataformes, la prolongació de la C-32 fins a Lloret, que passaria per Sant Pere del Bosc, suposaria la destrucció de més de 60 hectàrees de zona verda, amb la tala de més de 60.000 arbres. Per impedir que es faci realitat, les plataformes estan disposades a arribar fins al final.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist