20.8 C
Lloret de Mar

El TSJC anul·la l’increment de la taxa d’escombraries als HUTs

Per tant, dóna la raó al gremi d'hotelers, tot i que el tribunal no entra a valorar si la taxa és o no justa, sinó que basa la nul•litat en una “infracció de les formalitats legals”.

Darreres Notícies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul•lat l’increment de la taxa d’escombraries que han de pagar els habitatges d’ús turístic (HUTs) de Lloret de Mar, tal com es va aprovar el 2014 en un plenari.

La decisió de l’alt tribunal dóna la raó al Gremi d’Hostaleria de la destinació, en desacord amb aquest apartat de l’ordenança de les escombraries. El president del sector, Enric Dotras, ha argumentat que consideren la taxa “injusta”.

Tot i així, el tribunal català no entra a valorar si la taxa és o no justa, sinó que basa la nul•litat en una “infracció de les formalitats legals”, referida al període d‘informació pública.

Aquesta taxa suposa per als propietaris d’habitatges d’ús turístic un increment de 60 euros a l’any. El gremi d’hotelers espera que l’Ajuntament no recorri la sentència i els habitatges d’ús turístic puguin tornar a pagar la mateixa taxa que paguen la resta d’empreses que treballen des d’un edifici de vivendes.

spot_img

El + Vist