26.2 C
Lloret de Mar
Cartell de l'exposició

Últim dia per visitar l’exposició ‘Fotoperiodisme a la rereguarda’ a la Casa de la Cultura

Les imatges de Rafael Vilarrubias, publicades a La Vanguardia, mostren la vida i el treball a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil espanyola.

Cartell de l'exposició

Darreres Notícies

Últim dia, avui a Lloret, per visitar a la Casa de la Cultura l’exposició Fotoperiodisme a la rereguarda, que aplega les imatges més representatives sobre la vida i el treball a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil espanyola. Publicades en un suplement de La Vanguardia, són fotografies fetes per Rafael Vilarrubias.

A la mostra es veuen les imatges així com el tractament que van rebre a la premsa gràfica del moment, en una època de molta rellevància de la imatge a la premsa, en què destacaven els fotomuntatges de pàgines interiors i portades. Ho ha explicat la regidora de la Biblioteca, Marina Nicolàs.

El català Rafael Vilarrubias va començar la seva carrera professional en el món de la imatge amb la fotografia comercial. Va exercir de retratista fotografiant persones, vistes, paisatges, actes socials de Banyoles i dels municipis propers.

Als anys ’30 del segle passat va començar la seva etapa com a fotoperiodista al diari La Vanguardia en el qual va publicar nombroses fotografies. També va col·laborar al diari El Día Gráfico i en la revista local de Banyoles Horizontes.

Les fotografies de Vilarrubias, el fons del qual està custodiat per la Diputació de Girona, ofereixen un testimoni excepcional de la Segona República, la Guerra Civil i la postguerra espanyola.

La mostra es pot visitar fins avui dijous, 26 de setembre, a la Casa de la Cultura.

spot_img

El + Vist