7.2 C
Lloret de Mar

Un altre científic lloretenc que marxa a investigar als EUA

El científic lloretenc Marc Schneeberger Pané marxarà a Nova York a continuar els seus estudis sobre obesitat a la universitat Rockefeller, especialitzada en aquest tipus de recerca. En l’actualitat, Schneeberger -que té 27 anys- està desenvolupant la tesi doctoral al centre Esther Koplovitz, adscrit a l’Hospital Clínic de Barcelona. L’àmbit de recerca del jove lloretenc […]

Marc Schneeberger Pané
Marc Schneeberger Pané

Darreres Notícies

El científic lloretenc Marc Schneeberger Pané marxarà a Nova York a continuar els seus estudis sobre obesitat a la universitat Rockefeller, especialitzada en aquest tipus de recerca. En l’actualitat, Schneeberger -que té 27 anys- està desenvolupant la tesi doctoral al centre Esther Koplovitz, adscrit a l’Hospital Clínic de Barcelona. L’àmbit de recerca del jove lloretenc és el metabolisme, en concret, les neurones que controlen la gana i la despesa energètica de l’organisme.

servicios profesionales jimenez

Un cop marxi cap als Estats Units, el lloretenc s’ocuparà de la investigació de les cèl·lules del cervell que regulen el pes corporal dels éssers humans. El mateix Marc Schneeberger Pané explica que “la investigació se centra en un acte involuntari: com el cervell es prepara per a un àpat abundant; en pacients obesos això està regulat i tenen sensació de gana tot el dia”. 

L’oportunitat de desenvolupar aquesta recerca a Nova York va venir arran de la publicació d’un article en una revista científica. El va llegir la persona adequada, que va oferir al lloretenc un contracte a la universitat Rockefeller. El projecte tindrà una durada d’entre 3 i 5 anys.

Marc explica que les malalties del metabolisme són una de les assignatures pendents dels científics. Afegeix que són patologies complexes per la multitud de factors que les determinen, com passa amb l’obesitat, en què “les teràpies d’intervenció tenen un percentatge reduït d’èxit”. Afegeix que “l’única via que queda és la intervenció quirúrgica (per a reduir l’obesitat)”.

Tot i aquestes dificultats, el jove lloretenc assenyala que en les seves investigacions s’ha fet “un pas inicial, arran de la troballa d’una hormona en el cervell, present en tots els pacients obesos i en què hi podria haver implicada una proteïna, que cal trobar la manera d’incrementar”.

Sens dubte, aquest serà un dels reptes que té en ment Marc Schneeberger Pané en el projecte de recerca que començarà el proper 1 d’abril a Nova York, a la universitat Rockefeller.

spot_img

El + Vist