Divendres, 22 gener 2021
14.1 C
Lloret de Mar
Desfilada sikh

1.500 sikhs celebren la creació de la seva religió a Lloret

Ho han fet amb una desfilada de tres hores per Lloret, aquest diumenge.

Desfilada sikh

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

Els sikhs de Lloret, Santa Coloma, Girona i Vic, en total uns 1.500, han celebrat aquest diumenge a Lloret que fa 312 anys que va crear-se la seva religió a l’Índia.

Han fet una desfilada pel municipi que ha durat unes tres hores i han repartit menjar per a tothom, en senyal d’hospitalitat. La festa ha començat i ha acabat a la Gurdwara, el temple sikh, on també s’ha donat dinar a tothom. El president de la comunitat sikh a Lloret, Jagdev Singh Kaur, ha explicat que aquesta és la principal festa sikh i es fa també a Santa Coloma, Girona i Vic en caps de setmana diferents.

El sikhisme és una religió nascuda entre l’Índia i el Pakistan, amb uns 25 milions de fidels arreu del món. A Catalunya, n’hi ha uns 12.000; i a Lloret, prop de 500. Jagdev Singh Kaur ens ha parlat de la religió sikh.

Recordem que al febrer es va inaugurar la Gurdwara de Lloret, a la zona industrial del Rieral, després de tres anys reclamant els permisos a l’Ajuntament.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".