22.4 C
Lloret de Mar
Orgue de la parròquia

12.000 euros per restaurar l’orgue de la parròquia

Orgue de la parròquia

Darreres Notícies

Els Amics de la Música de Lloret han recollit 12.000 euros durant els tres anys que fa que dura la campanya per recollir diners amb l’objectiu de restaurar l’orgue de la parròquia de Sant Romà. Això ha permès fer una primera actuació, com ha estat canviar el motor. Però la presidenta de l’entitat, Anna Blasco, remarca que en total fan falta uns 200.000 euros i, per tant, no saben quan podran tenir tota la restauració acabada.

L’associació Amics de la Música de Lloret va iniciar una campanya per restaurar l’orgue ara fa tres anys, arran de la visita de l’orguener de Montserrat, Ramon Orianes, que va explicar que l’instrument era de gran qualitat, perquè s’havia fabricat als anys 30 a la mateixa companyia que el de Montserrat, la Fábrica de Órganos de Nuestra Senyora de Montserrat, situada a Collbató, i pel mateix artista, l’italià Silvia Puggina. A més, es manté en estat original.

Va ser l’orguener de Montserrat qui va animar els membres de l’associació lloretenca a tirar endavant una campanya per recollir fons i permetre que l’orgue pogués recuperar tot el seu esplendor, ja que és un dels pocs que es conserven amb els registres originals en català, d’abans de la Guerra Civil. Compta amb 1.405 tubs, 18 registres i és de transmissió pneumàtica tubular. A més, disposa d’unes membranes fetes amb pells d’animals.

Els Amics de la Música volen seguir la campanya però amb l’objectiu de promocionar-se més, programar concerts de format més gran i, també, fent visites guiades als infants i mestres de les escoles de música de la zona perquè coneguin millor la història de l’orgue.

Actualment, l’orgue no emet cap so però s’espera que pròximament pugui començar a fer sonar la seva música amb la segona fase de les obres de restauració. Segons Anna Blasco, l’associació ha acceptat el pressupost que presentava l’orguener per continuar la reconstrucció i és possible que aquesta nova fase comenci aviat. La presidenta es mostra esperançada i assegura que no llançaran la tovallola i continuaran treballant durant els propers anys per aconseguir el seu objectiu.

spot_img

El + Vist