15.1 C
Lloret de Mar

16 veïns de Lloret reben el certificat d’acollida, que els facilita viure i treballar a Catalunya

Provenen de Rússia, Marroc, Gàmbia, Hondures, Bielorússia, l’Índia, Uruguai o Ucraïna.

Adama Boiro i Maryam Maatoug
Adama Boiro i Maryam Maatoug

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha lliurat el certificat d’acollida a 16 persones que resideixen a Lloret i provenen de països extracomunitaris, com Rússia, Marroc, Gàmbia, Hondures, Bielorússia, l’Índia, Uruguai o Ucraïna.

El certificat és el punt i final d’un procés en què aquestes persones han rebut 120 hores de formació per conèixer la realitat de Catalunya. Des de la llengua al sistema educatiu, el sanitari, passant pels serveis socials, amb informació sobre l’àmbit laboral, sobre la societat o les lleis del país.

La finalitat és que aquestes persones nouvingudes tinguin coneixements que els donin facilitats per viure i treballar aquí, però que sigui fruit d’una formació reconeguda per la Generalitat. Els certificats corresponents es van lliurar la setmana passada, a través de l’Ajuntament.

Una de les persones que ha obtingut aquest certificat d’acollida és la Maryam Maatoug. Originària del Marroc, fa set anys que viu a Lloret. Després d’haver rebut tota aquesta formació, recomana a tots els nouvinguts que es treguin el certificat. 

La formació que reben aquestes persones nouvingudes es divideix en tres blocs o mòduls, que sumen 120 hores de formació. La majoria són de català. Les classes es duen a terme a l’oficina lloretenca. Adama Boiro, tècnica de Benestar i Família, remarca que és important també que els alumnes coneguin els serveis que tenen al seu abast i que poden necessitar en un moment o altre.

El certificat de primera acollida és un document d’utilitat en els processos d’estrangeria, com la renovació de la residència, o bé en l’adquisició de la nacionalitat. A més de facilitar la incorporació a la societat catalana, aquest certificat pot ajudar a buscar feina i fer valer la formació i experiència de la persona nouvinguda. Tot plegat, el converteix en una eina de molt de valor, segons el regidor de Benestar i Família, Antonio Lorente.

Tot i que fa uns dies es va entregar el certificat a 16 persones, la xifra és molt més elevada, ja que n’hi ha que estan en curs.

spot_img

El + Vist