17.9 C
Lloret de Mar

186 persones donen sang a Lloret de Mar, una xifra molt bona

Des del Banc de Sang en fan una bona valoració, perquè la resposta ciutadana ha permès incrementar les reserves fins als 7 o 8 dies.

La campanya a Lloret de Mar (Centre cívic del Rieral)
La campanya a Lloret de Mar (Centre cívic del Rieral)

Darreres Notícies

El Banc de Sang ha superat les previsions i ha aconseguit 186 donacions a l’última campanya a Lloret de Mar. Dijous passat, 63 persones van donar al centre cívic del Rieral i divendres, al Teatre, en van ser 123. Del total, deu persones eren nous donants.

servicios profesionales jimenez

La promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Meritxell Casacuberta, en fa una valoració molt bona, ja que després de la cinquena onada de la pandèmia i després del llarg pont del Pilar, les reserves estaven sota mínims.

“Molt bé, vam superar els objectius que ens havíem fixat; la campanya a Lloret sempre la posem en dates estratègiques perquè els habitants de Lloret ens responen”

Meritxell Casacuberta

Ara mateix, hi ha reserves per a 7 o 8 dies. Una xifra que no és l’òptima però que és prou bona. L’ideal, per al Banc de Sang, seria aconseguir un miler de donacions diàries. És una fita complicada, però el més important, tal com argumenta Meritxell Casacuberta, és aconseguir que les donacions siguin constants i equilibrades al llarg de l’any.

La majoria dels donants, en general, tenen entre 45 i 55 anys, i són tant homes com dones.

La propera campanya de donació de sang a Lloret es farà al gener, tot just després de les vacances de Nadal, que és una època en què les reserves també solen baixar molt. En aquesta ocasió, el Banc de Sang comptarà amb la col·laboració de l’escola Immaculada Concepció.

spot_img

El + Vist