8.3 C
Lloret de Mar

200 jugadors de waterpolo a la primera edició del HaBaWaBa de Lloret de Mar

Hi competeixen 14 equips d'arreu de Catalunya i de l'Estat espanyol, tot i que la voluntat dels organitzadors és consolidar el torneig també amb equips internacionals.

Un torneig de HaBaWaBa (HBWB Spain)
Un torneig de HaBaWaBa (HBWB Spain)

Darreres Notícies

La Piscina de Lloret acull aquests dies la primera edició del torneig de waterpolo formatiu HaBaWaBa Spain. Hi ha 200 participants d’entre 13 i 14 anys, repartits en 14 equips provinents de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol.

servicios profesionales jimenez

El responsable del torneig, Saül Sanz, explica que són bones xifres per a una primera edició, però la intenció és consolidar el torneig a Lloret i comptar també amb equips internacionals.

“Tenim equips de cinc comunitats autònomes d’Espanya; l’objectiu és anar augmentant la participación amb equips internacionals, però per ser una primera edició estem molt contents”

Saül Sanz

El torneig HaBaWaBa té aquest nom per les paraules Happy Baby Water Ball. L’objectiu és que els esportistes d’edats formatives gaudeixin del waterpolo dins i fora de l’aigua. Una mostra d’això és que el dimecres, abans d’iniciar-se les fases finals, els participants rebran la visita dels jugadors olímpics espanyols Felipe Perrone i Dani Pinedo.

“Intentem en tots els esdeveniments que hi hagi aquesta participació dels professionals que especialment als més petits els fa una gran il·lusió”

Saül Sanz
Felipe Perrone (El Periódico)
Felipe Perrone (El Periódico)

La competició ha començat avui i s’allarga fins dimecres, amb nou partits per a cadascun dels equips. En total, es jugaran 64 partits. Cal destacar, però, que el format és sense eliminatòries, ja que el més important és que tothom pugui gaudir del waterpolo i, en aquest sentit, un dels trofeus més rellevants és el del Fair Play.

“És més important el fair play i els valors que volem transmetre amb el nostre torneig, que no pas quin equip queda campió o quin jugador ha marcat més gols”

Saül Sanz

El torneig HaBaWaBa es va crear a Itàlia, l’any 2008, i ja compta amb edicions arreu del món. Ha passat, entre altres destinacions, per Grècia, Brasil, Montreal, Singapur o Egipte. Aquests dies es disputa la primera edició a Lloret de Mar, amb la intenció de consolidar-se i, fins i tot, d’organitzar altres activitats al llarg de l’any.

spot_img

El + Vist