19.7 C
Lloret de Mar
Donació de sang a Lloret de Mar

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

Donació de sang a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Unes 200 persones han participat en la campanya de donació de sang, celebrada a Lloret el dijous i el divendres de la setmana passada. Des del Banc de Sang de Girona es feia una crida especial perquè després de les vacances de Setmana Santa s’han reduït molt les reserves de sang, malgrat que les necessitats als hospitals segueixen sent les mateixes.

En la jornada del dijous, al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments. En la de divendres, al Teatre, es van fer 116 donacions, 19 oferiments i 8 donacions de plasma. Entre tots els donants, 15 era la primera vegada que hi participaven. Les valoracions són molt positives, segons la promotora del Banc de Sang a Girona, Meritxell Casacuberta.

“La resposta ha estat molt bona, hem aconseguit l’objectiu: que 200 persones vinguessin a fer donacions”.

Meritxell Casacuberta

Cal destacar que, a més, 7 persones es van registrar com a donants de medul·la òssia. Les seves dades han quedat guardades en la Fundació Josep Carreras, per si es trobés alguna persona compatible que necessites una donació.

donants de sang
Donació de sang a Lloret.

Pel que fa a les reserves de sang, ara mateix els nivells encara són baixos, amb disponibilitat per a set dies. Segons Meritxell Casacuberta, els grups pels que més preocupació hi ha són l’A negatiu i el 0 negatiu.

Tothom que vulgui seguir col·laborant en les donacions de sang, pot consultar les localitats on es duen a terme les campanyes a través del web donarsang.gencat.cat. A més, l’Hospital Josep Trueta de Girona funciona al llarg de l’any com a punt fix de donació.

spot_img

El + Vist