14.7 C
Lloret de Mar

25 joves voluntaris comparteixen el seu temps amb la gent gran de Lloret de Mar

El projecte 'Grans Moments', de Càritas, recupera la presencialitat en aquest curs.

Joves voluntaris, amb la gent gran
Joves voluntaris, amb la gent gran

Darreres Notícies

Càritas ha engegat el projecte ‘Grans moments’, en què joves voluntaris dediquen el seu temps a avis i àvies de Lloret de Mar. En concret, amb usuaris de l’asil Nicolau Font i de la residència Continental de la vila.

servicios profesionales jimenez

Aquest programa ja estava en funcionament amb el nom ‘Apadrina un avi’, però es va haver d’adaptar per la Covid-19. Des del novembre del 2020 s’estava realitzant a través de l’enviament de cartes que els joves voluntaris enviaven als avis. Des d’aquest any, es recuperen de forma presencial aquestes estades amb l’objectiu de facilitar la convivència i l’aprenentatge entre persones grans que viuen en centres residencials i estudiants, fomentant la relació entre diferents generacions.

Gemma Privat, tècnica del projecte, explica que els joves adquireixen “responsabilitats”, mentre que els més grans se senten “valorats, i així els dona vitalitat i ganes de viure”.

Un alumna voluntària, Lluna Centurión, explica que “cada divendres passo una estona a la residència Continental, és un gran aprenentatge per a mi, cada cop que hi anem se’ls iluminen els ulls”.

Així, joves de 15 i 16 anys de diferents instituts de Lloret -on fan 4rt de la ESO- dediquen una tarda a la setmana a passar l’estona amb un avi o àvia. En aquest curs, hi ha 25 voluntaris que acompanyen una 30a d’usuaris de les residències. Durant una hora, duen a terme diferents activitats, com una conversa, jocs de taula, s’ensenyen fotografies i aprenen a fer anar el telèfon mòbil.

spot_img

El + Vist