25 C
Lloret de Mar
La bandera LGTBIQ+ oneja avui a la façana de l'Ajuntament

28 de juny: Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+

Aquest any, Lloret s'hi suma amb l'organització de la primera Pride Costa Brava, amb activitats durant el cap de setmana.

La bandera LGTBIQ+ oneja avui a la façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

Avui, 28 de juny, es commemora el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ o, dit d’una altra manera, el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual, Intersexual i Queer.

Per primera vegada, Lloret de Mar s’hi suma amb la celebració d’una festa Pride, tal com ha explicat la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez.

“Reivindicar el Dia de l’Orgull LGTBI, però també celebrar tot el que significa aquest dia”

Jennifer Pérez
Presentació de la Pride 2022, diumenge passat (Ajuntament de Lloret de Mar)
Presentació de la Pride 2022, diumenge passat (Ajuntament de Lloret de Mar)

L’acte principal seran els concerts que es duran a terme dissabte a la tarda-nit a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre. A més, hi ha activitats diverses organitzades per establiments privats.

“El sector privat s’ha engrescat i ha permès que puguem fer una guia Pride, de manera que tot el públic de Lloret i de fora podrà gaudir de moltes possibilitats d’oci”

Jennifer Pérez

Aquesta commemoració reivindica tolerància zero davant de la discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat.

El cartell de la Pride
El cartell de la Pride

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals molt importants (esdeveniments massius, eleccions polítiques o possibilitats de lleis transcendents per als homosexuals).

spot_img

El + Vist