24.6 C
Lloret de Mar
Edifici del Teatre de Lloret

400 espectadors més gaudeixen del teatre

Edifici del Teatre de Lloret

Darreres Notícies

Més de 1.576 persones han passat pel teatre, entre els mesos de gener i març. El balanç és positiu, sobretot si el comparem amb l’any passat. Aquest 2014 han vingut més espectadors (400 més) en menys funcions (8 enlloc de 10).

La xifra es dóna a conèixer avui, Dia Mundial del Teatre. El regidor de Cultura, Arseni Frigola, argumenta que els motius d’aquest increment són una programació de qualitat, amb varietat de gèneres, i una de les novetats de la temporada: la campanya de comunicació, en què s’han anat a buscar nous públics. Del total de vuit espectacles que s’han representat a Lloret en aquest 2014, el que ha tingut més èxit va ser el primer: el musical T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, que va pràcticament omplir les 370 butaques de la sala.

A més d’oferir una programació de qualitat -dividida en obres professionals, de companyies locals i adreçades a públic familiar-, la vila ha posat en marxa el Lloret Espai Off. Consisteix en oferir representacions fora de les parets del teatre, per tal de captar més espectadors. Es va estrenar amb èxit amb un recital poètic. Demà es torna a fer, a la biblioteca, amb Pentateatre Atòmic. Una obra de singular format, que incorpora una altra novetat: la taquilla inversa, en què l’espectador no paga fins que acaba l’obra i ho fa en funció del valor que li dóna. Tampoc no hi ha cap preu fixat.

La taquilla inversa s’estrena amb Pentateatre Atòmic, que són cinc representacions de durada curta (de 15 a 20 minuts), una de les quals és un monòleg sobre la vida de Paco Moreno, “que va marxar de Lloret a la ciutat per buscar-se la vida com actor, de tot el que ha trobat pel camí, la duresa i la lluita”. Aquesta peça porta per nom Paco Donald en el sentit que “els actors s’han de prostituir, han de fer papers que no volen per guanyar diners, com els actors que fan de personatges de Disney” (en els parcs temàtics i demés).

El que tenen en comú les cinc obres de Pentateatre Atòmic és que totes parlen de la crisi i dels seus efectes. Es representen plegades demà al vespre, a partir de dos quarts de 9, a la Biblioteca.

Com diem, aquesta és una de les apostes del cap de setmana, en què Lloret celebra el Dia Mundial del Teatre. La jornada en si és avui dijous. Per això, aquesta tarda, a dos quarts de 8, es fa la lectura d’un manifest que reivindica les arts escèniques, a la plaça de l’Església.

spot_img

El + Vist