8 C
Lloret de Mar

440 ciclistes i ambient festiu a la 5a edició dels Corriols de l’Àvia

Tot i que el menys important era el resultat, el guanyador va ser Juan Calderón, que va completar el recorregut en menys de dues hores.

Sortida dels Corriols de l'Àvia 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)
Sortida dels Corriols de l'Àvia 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Èxit de participació en la cinquena edició dels Corriols de l’Àvia. La prova esportiva, organitzada aquest cap de setmana per la Penya Ciclista de Lloret, va comptar amb 440 participants i un ambient molt festiu entre tots els ciclistes.

servicios profesionales jimenez

Tot i que el menys important era el resultat, el guanyador va ser Juan Calderón, que va completar el recorregut en menys de dues hores. El podi el van completar Pau Egeda i el ciclista local Kevin Torrejón.

Un dels membres de la Penya ciclista de Lloret, Jordi Figueras, es mostra molt satisfet i considera que van superar les expectatives.

“Vam superar les expectatives, era la primera vegada que com a junta muntaven un esdeveniment d’aquest tipus, estem molt contents”

Jordi Figueras

La cita esportiva s’inclou en els actes de la Festa Major de Sant Romà.

Un dels moments dels Corriols de l'Àvia (Penya Ciclista Lloret)
Un dels moments dels Corriols de l’Àvia (Penya Ciclista Lloret)

Com diem, el resultat era secundari, perquè l’esperit de l’activitat era passar una bona estona amb familiars i amics.

“L’esperit és poder-se ajuntar amb els amics i fer pinya, és una cursa no competitiva” 

Jordi Figueras

Una de les principals novetats, a banda del recorregut, era el canvi del nom de la prova. Tot i que sempre s’havia dit Corriols de l’Avi, la Penya Ciclista va decidir canviar el gènere i enguany s’ha anomenat Corriols de l’Àvia. Jordi Figueras explica que van decidir fer aquest canvi per engrescar les dones a participar, ja que la xifra de corredores en comparació amb els homes era molt baixa.

“De 440 participants, només 17 eren dones, volem que no sigui només un esport d’homes”

Jordi Figueras

La Penya Ciclista de Lloret segueix endavant amb la seva activitat esportiva però també amb la lluita per reivindicar els drets i la seguretat dels ciclistes a les carreteres. Dies enrere, l’entitat va participar en una manifestació a Girona per denunciar les morts que pateixen els ciclistes per les infraccions d’alguns conductors.

“Tothom hi té espai a la carretera, hi ha massa crispació i és una llàstima que et juguis la vida per fer esport”

Jordi Figueras

Segons la DGT, l’any passat, la bicicleta va ser l’únic mitjà de transport que va veure augmentada la seva mortalitat en vies interurbanes. En total, l’any 2020 van morir 36 ciclistes a les carreteres. 

spot_img

El + Vist