17.8 C
Lloret de Mar
El fons documental del Xino Xano, cedit a l'Arxiu

45 anys d’història del Xino Xano en imatges, cartells, calendaris i documentació

La penya ha cedit el fons -extens i amb suports variats- a l'Arxiu Municipal de Lloret de Mar.

El fons documental del Xino Xano, cedit a l'Arxiu

Darreres Notícies

El Xino Xano, penya de gran acceptació popular que vetlla pel manteniment de les tradicions i arrels de la vila, ha entregat els tots els seus documents a l’Arxiu de Lloret de Mar.

Es tracta d’un fons extens i amb suports d’allò més variats, que recullen la intensa activitat de l’associació, des de finals de la dècada dels ’70 fins a l’actualitat.

Tirada a l'art, febrer del 2020 (Xino-Xano)
Tirada a l’art, febrer del 2020 (Xino-Xano)

45 anys d’història del Xino Xano en fotografies, cartells, plafons explicatius, documentació, cartes i permisos. La cessió també inclou el calendari de la penya així com informació de les seves activitats més populars: la Marxa de les Ermites, la de les Platges, l’aplec de Sant Pere del Bosc, el de Sant Quirze, la fira dels Sants Metges, la Tirada a l’Art, el repartiment de llor per Setmana Santa o la Castanyada, entre d’altres.

El president del Xino Xano, Joan Draper, assenyala que fins ara tenia la documentació a casa, on ja no hi tenia lloc, i que era el moment de cedir-la a l’Arxiu.

“Volem deixar constància dels 45 anys de la nostra història, que les futures generacions vegin el que representa el Xino Xano per a Lloret”

Joan Draper

Després de la cessió documental, l’Arxiu ha començat la primera fase del tractament, que consisteix en la neteja i classificació de fotografies i cartells.

El fons documental del Xino Xano, cedit a l'Arxiu
El fons documental del Xino Xano, cedit a l’Arxiu

La finalitat és que, un cop es finalitzi el procediment, es pugui consultar la documentació de la penya popular del Xino Xano.

spot_img

El + Vist