8.7 C
Blanes
Interior d'una discoteca.

5 denúncies per punxades en discoteques de Lloret

Els Mossos no poden confirmar per ara que s'hagi injectat droga a les víctimes ni que cap dels casos hagi acabat amb violència sexual.

Interior d'una discoteca.

Darreres Notícies

Els Mossos d’Esquadra han rebut cinc denúncies de noies que han estat víctimes d’intents de submissió química amb punxades a discoteques de Lloret de Mar.

L’objectiu dels que fan la punxada seria acabar sotmetent les dones. Tot i això, la portaveu dels Mossos ha puntualitzat que de moment cap de les denúncies no es pot relacionar amb una posterior agressió o abús sexual i que tenen una investigació oberta per determinar quina substància se’ls ha pogut injectar.

Montserrat Escudé, en declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”: “a dia d’avui podem afirmar que s’han rebut cinc denúncies en total per cinc fets relacionats amb punxades. D’aquests, cap no es pot relacionar ara mateix amb una agressió, un abús sexual o alguna forma de violència posterior a la punxada.”

Després s’ha sabut que les denunciants van sortir de festa per Lloret de Mar en nits diferents i asseguren que algú les va punxar amb una xeringa. Per ara, però, no està confirmat que a les víctimes se’ls injectés droga, possiblement per la dificultat de trobar-ne el rastre.

Els fets es continuen investigant i, de fet, s’hi afegeix un altre cas, que va ser a Barcelona. Una coneguda discjòquei ha explicat que a ella i una amiga seva les van punxar al braç i la cama mentre ballaven. Van notar coïssor, mareig, desorientació i son, i van anar a la barra a demanar ajuda. Els Mossos ja han demanat les imatges de les càmeres dels locals on s’han produït els fets.

Des de la patronal de l’oci nocturn Fecasarm s’assegura que aquesta pràctica és totalment excepcional, però que es reforçaran les mesures de seguretat. De fet, ja s’estaven prenent mesures amb tapagots per una altra pràctica, la de la submissió química a través de substàncies introduïdes d’amagat a les begudes.

La dificultat de demostrar que s’ha subministrat droga a algú és un dels grans inconvenients amb què es troben els investigadors. Per això, el consell que dona Mossos a la població és anar a l’hospital per iniciar el tràmit i recollir mostres quan abans millor.

Segons la portaveu dels Mossos, tenien constància d’un cas de punxada a les Illes Balears. A partir d’aquí, en coordinació amb l’Europol, han demanat informació a França i els haurien indicat que l’origen d’aquesta pràctica era el Regne Unit.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist