23.1 C
Lloret de Mar
El conseller Juli Fernández, anunciant la inversió des de la seu de Territori.

67 MEUR per posar en marxa sis corredors de bus ràpid fins al 2025

Un dels eixos és Lloret de Mar-Blanes, on el corredor tindrà 7,2 km i una inversió de més de 19 milions d'euros.

El conseller Juli Fernández, anunciant la inversió des de la seu de Territori.

Darreres Notícies

La Generalitat ha anunciat la inversió de 67 milions d’euros en la posada en marxa de sis corredors de bus ràpid fins al 2025 en municipis del mateix sistema urbà amb alts nivells de congestió viària. Un d’ells és el corredor entre Lloret de Mar i Blanes.

El Departament de Territori espera que els carrils busos permetin estalviar dos milions d’hores anuals als usuaris, treure un milió de vehicles a l’any en aquestes vies i incrementar un 15% de la demanda de l’autobús, fins als 12 milions d’usuaris anuals.

El primer del eixos que estarà operatiu és Castelldefels-Cornellà a partir del segon trimestre mentre que els cinc restants ho faran el 2025. Es tracta dels corredors Salt-Girona; Blanes-Lloret; Terrassa-Sabadell; Sabadell-Castellar del Vallès i Riera de Caldes-Palau Solità i Plegamans.

Segons fonts del govern, un dels objectius és reduir les emissions fins a les 3.000 tones de CO2 en el cas d’aquestes sis actuacions. Els corredors de bus ràpids, que també incorporen carrils bici i per a vianants, inclouen mesures de priorització a les interseccions i rotondes. Les obres es finançaran a càrrecs dels fons europeus Next Generation.

El corredor més proper a nosaltres se situa entre l’estació de ferrocarril de Blanes i l’estació de busos de Lloret de la GI-682. Tindrà 7,2 quilòmetres i suposaran 19,2 milions d’euros d’inversió. En aquest punt, es reconfigurarà la calçada 1+1 per la implantació d’un carril bus alternat 2+1 i puntualment s’hi preveu implantar un carril bus per sentit.

spot_img

El + Vist