24.6 C
Lloret de Mar
Un moment de l'espectacle

‘Acorar’, el monòleg intens i mallorquí, plat fort del cap de setmana

Un moment de l'espectacle

Darreres Notícies

Acorar vol dir arribar fins al cor, en el sentit literal de matar, en clavar un ganivet a una bèstia. Però també significa emocionar. Aquest doble sentit té una rellevància especial a l’espectacle Acorar, que es representa aquest dissabte en el teatre de Lloret. El mallorquí Toni Gomila protagonitza aquest monòleg, que convida a la reflexió. “Però no una reflexió de capficar-s’hi i patir, sinó de constatar una realitat i el paper que hi juguem, sent més conscients de la nostra vida i de la relació amb la nostra comunitat”, matisa.

Acorar és un espectacle premiat, que s’ha estat representant arreu de Catalunya. Toni Gomila el defineix com un monòleg visceral que transporta els espectadors a la matança del porc, la cita social més rellevant de l’illa, la qual ha patit una decadència que serveix per explicar la fi de la Mallorca tradicional. “A Catalunya s’ha viscut el mateix procés amb la indústria tèxtil” compara i fa referència a Lloret, en afirmar que “aquí s’entendrà molt bé, perquè a Mallorca també patim aquesta invasió turística a l’estiu”.

Acorar es representa aquest dissabte, en el teatre, a partir de les 9 de la nit. El preu: 12 euros. És el plat fort de la programació del cap de setmana, que l’endemà es complementa amb Colossal, un espectacle còmic per a tota la família.

Atilà Puig, membre de la companyia Teatre Mòbil, assenyala que “l’ingredient principal és la comicitat, l’esperit de pallassos, amb esquetxos diferents que tenen com a denominador comú tres artistes amb un carro”. Colossal, un espectacle a cavall entre pallassos, teatre i circ, es representa aquest diumenge, a partir de les 5 de la tarda. El preu: 6 euros.

La programació del cap de setmana, que des de Blanes afegeix un espectacle de flamenc i un altre que fusiona cultures, permet celebrar el Dia Mundial del Teatre. És aquest dijous, 27 de març.

Per aquest motiu, els espectadors que comprin avui les entrades per a Acorar o Colossal, rebran un 25% de descompte en el preu. El lloc per a la compra anticipada és el Museu del Mar.

spot_img

El + Vist