20.3 C
Lloret de Mar
Els lloretencs es mouen en la Cursa de Nadal

Acumula 30 minuts d’activitat física al dia

Els lloretencs es mouen en la Cursa de Nadal

Darreres Notícies

Lloret de Mar es suma un any més al Dia Internacional de l’Activitat Física, amb noves propostes que conviden a moure’s i a lluitar contra el sedentarisme. La jornada va ser ahir diumenge, però les activitats a la vila s’allarguen fins a mitjans d’abril. Hi ha tres punts d’atenció: l’institut-escola de Fenals, que organitza una cursa amb alumnes, mestres i pares, les pistes d’atletisme i la piscina municipal, que ofereix preus més baixos en motiu del Dia Internacional de l’Activitat Física.

La regidora d’Esports, Ester Olivé, subratlla que “cada cop hi ha més gent conscienciada dels beneficis i de la necessitat de practicar esport”.

Qui s’ha bolcat en el Dia Internacional de l’Activitat Física és l’institut-escola de Fenals. El proper divendres organitza una cursa amb alumnes de totes les edats, a la qual s’hi sumen pares i mestres. Joan de Domingo, coordinador pedagògic del centre, afegeix que “l’objectiu és realitzar l’activitat esportiva de forma conjunta amb tots els alumnes, amb curses que van dels 100 als 1.200 metres”.

La cursa d’aquest divendres, 11 d’abril, comptarà amb la presència de l’atleta Àngel Mullera.

Tot plegat és fa per conscienciar sobre els beneficis que aporta l’esport en la salut. Maria Josep Martí, metgessa lloretenca especialitzada en medicina esportiva, exposa que permet “prevenir malalties cardiovasculars, regula els nivells de sucre a la sang, el nivell de colesterol, ajuda a prevenir uns tipus de càncer…”. Un dels lemes d’enguany és que s’han d’acumular 30 minuts diaris d’activitat física. Una recomanació que s’adreça als adults, per tal que trobin temps per a moure’s, al llarg de la jornada. Com “anar caminant a la feina, no fer servir l’ascensor i pujar per les escales… petits gestos que sumen durant el dia”, afegeix.

Segons els metges, aquest tipus d’activitat s’ha de combinar amb la pràctica esportiva. Però s’ha de començar a poc a poc i fer abans una revisió mèdica, per evitar ensurts i trobar la disciplina més adient, en funció de l’edat, l’estat de salut i les condicions físiques.

Lloret de Mar és una destinació esportiva de renom: compta amb més de 40 entitats dedicades a l’esport i rep anualment més de 30.000 esportistes vinguts d’arreu de món.

spot_img

El + Vist