20.2 C
Lloret de Mar
Delegació de Lloret a la simulació de l'ONU (Institut Escola Lloret)

Alumnes de l’Institut Escola de Lloret participen en la simulació educativa sobre l’ONU

Durant tot el cap de setmana, simularan que són delegats de l'ONU, al costat d'uns 200 alumnes d'arreu de Catalunya, Espanya i d'altres països.

Delegació de Lloret a la simulació de l'ONU (Institut Escola Lloret)

Darreres Notícies

Un grup d’alumnes de l’Institut-Escola de Lloret participarà per primera vegada en la simulació educativa sobre les Nacions Unides que es fa avui i al llarg del cap de setmana a Barcelona.

La iniciativa aplega 200 alumnes, d’escoles catalanes, espanyoles i internacionals (Hongria i Geòrgia), que simularan que són delegats de la ONU.

Dels 22 centres educatius participants, els únics de les comarques de Girona són un de Ripoll i l’Institut-Escola, amb alumnes de 4rt d’ESO. Un d’ells és l’Arnau Ortiz.

“Em sembla una gran oportunitat que molt pocs tenen i crec que podré aprendre moltes coses, com parlar davant del públic o relacionar-me amb gent d’altres països d’Europa”

Arnau Ortiz

Es passaran el cap de setmana analitzant, discutint, negociant i fent propostes per tractar de resoldre un repte de l’actualitat global. En aquesta edició, el tema a debat és les oportunitats o els inconvenients de la intel·ligència artificial per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible.

Joan Rovira, director de la Singularity Foundation, que organitza l’acte, explica que és la cinquena edició de l’esdeveniment, que és molt interessant per a l’alumnat, però que encara és molt desconeguda en els grups de secundària.

“És una idea bastant antiga, però aquí Catalunya no és gaire coneguda en l’àmbit de l’escola secundària”

Joan Rovira

Dividits en diversos comitès, els joves delegats defensaran la posició dels països assignats en funció de la predicció de possibles escenaris, la investigació i l’anàlisi de les conseqüències globals que les diferents posicions sobre els temes podrien tenir en un futur proper.

Delegació de Lloret a la simulació de l'ONU (Institut Escola Lloret)
Delegació de Lloret a la simulació de l’ONU (Institut Escola Lloret)

Així mateix, els estudiants treballaran en el desenvolupament d’habilitats com ara l’oratòria, el lideratge, el treball en equip i la capacitat d’escoltar els altres. La llengua que hauran de fer servir en tot el procés és l’anglesa.

Avui divendres, en la sessió inaugural, hi participarà Salvador Sánchez Tapia, general de Brigada que en l’actualitat és professor de Relacions Internacionals – Anàlisi i Resolució de Conflictes – a la Universitat de Navarra.

També és investigador principal del Center for Global Affairs and Strategic Studies. Entre altres responsabilitats, Sánchez Tapia ha estat secretari general de l’Estat Major de l’Exèrcit espanyol i 2n cap d’Estat Major per a Operacions al quarter general d’Alta Disponibilitat de l’OTAN a Grècia.

spot_img

El + Vist