10.4 C
Lloret de Mar
Kautar El Khalifi i Belén Valle

Els alumnes de Lloret se sumen a la vaga contra les revàlides de la LOMCE

No aniran a classe i a dos quarts de dotze del migdia faran una concentració a la plaça de la Vila.

Kautar El Khalifi i Belén Valle

Darreres Notícies

 

Els alumnes de Lloret critiquen les revàlides de la LOMCE, que el Govern espanyol ha impulsat aquest any com a prova pilot i que a partir del proper curs es preveu que ja comptin a la nota final dels alumnes de Secundària i Batxillerat.

Les revàlides són exàmens que introdueix la nova llei d’Educació espanyola per mesurar el grau d’adquisició de competències dels alumnes. Fa uns anys es van començar a fer a sisè de primària, però sense valor en el currículum escolar. Ara, però, la intenció del Govern central és que es facin també al final de l’etapa de Secundària i de Batxillerat. Aquest any es fa només una prova pilot, però a partir de l’any que ve serà necessari aprovar l’examen de Secundària per obtenir el títol de final d’etapa i la de Batxillerat substituirà la Selectivitat; però qui no l’aprovi només podrà optar a fer la Formació Professional Bàsica.

A la ràdio ens han visitat dues alumnes de l’institut Rocagrossa de Lloret, la Belén Valle i la Kautar El Khalifi, que han mostrat el seu rebuig a l’aplicació de les revàlides.

Les associacions d’estudiants i de pares d’alumnes han convocat una vaga per avui amb el suport dels sindicats i a Lloret hi ha un grup d’alumnes que s’hi sumen amb una concentració a la plaça de la Vila, a dos quarts de dotze del migdia.

Tant els estudiants com els pares d’alumnes consideren que la normativa del Govern espanyol és un model pedagògic arcaic, de l’època franquista, que només busca frenar l’arribada d’alumnes a la Universitat, i que deslegitimen els docents i l’evaluació contínua. A més a més, critiquen que el president en funcions, Mariano Rajoy, va aprovar-les amb un decret, sense fer-se’n gaire ressò, aprofitant els mesos d’estiu. I afegeixen que, sempre que el govern aprovi mesures que no els agradin, faran sentir la seva veu. 

Els alumnes que fan vaga avui són de tercer i quart de Secundària, de Batxillerat i de cicles formatius, sobretot del Rocagrossa, però també del Coll i Rodés i de l’institut-escola.

 

spot_img

El + Vist