17.2 C
Lloret de Mar
Àngel Mullera

Àngel Mullera perd la condició d’atleta d’elit acusat de dopatge

El lloretenc ho nega i presenta recurs contra una sanció "injusta".

Àngel Mullera

Darreres Notícies

L’atleta lloretenc Àngel Mullera, tres vegades campió d’Espanya dels 3.000 metres tanques, ha perdut la condició d’esportista d’alt nivell que atorga el Consell Superior d’Esports (CSD) “per haver estat sancionat per infracció en matèria de dopatge”.

Aquesta resolució, publicada avui pel Butlletí Oficial de l’Estat, no especifica a quina infracció es refereix la sanció, ja que encara no ha sigut notificada per l’òrgan competent en la matèria, l’Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l’Esport (AEPSAD). Sí que especifica que la sanció ja ha estat comunicada a l’afectat. Segons ha avançat posteriorment el diari AS, la sanció seria per dos anys per què Mullera s’hauria saltat un control.

El lloretenc, de 31 anys, va protagonitzar un episodi controvertit quan va ser apartat provisionalment de la selecció olímpica per Londres 2012 arran d’uns correus electrònics en què presumptament s’interessava per substàncies dopants. Mullera va recórrer al TAD, que li va donar la raó, i va poder participar en els Jocs. Posteriorment, Mullera va guanyar el bronze en l’Europeu de Zuric 2014 després que el guanyador de la prova, Mahiedine Mekhissi-Benabbad, es tragués la samarreta a la recta final.

“Mai no m’he negat a passar un control”

Àngel Mullera ha desmentit haver-se negat a passar controls i assegura que sempre ha complert amb la normativa. “Voldria deixar ben clar que en cap moment m’he negat a passar un control antidopatge i sempre he seguit amb rigor, les normes dels procediments“, assegura l’atleta gironí en un comunicat, després de fer-se pública la resolució del Consell Superior d’Esports sobre seva sanció que publica el BOE.

Segons la seva versió, Mullera justifica que sempre havia passat molts controls anteriors a l’hora que li van sol·licitar des del programa Adams per dur a terme una nova analítica. “Havent esperat que complís l’hora de localització i sense rebre cap trucada ni contacte per part de cap agent de control, vaig abandonar les instal·lacions esportives d’atletisme de Lloret de Mar, acompanyat pel meu entrenador, amb destinació al meu domicili per poder descansar i estar amb la meva família“, explica.

Deu minuts després d’arribar a casa li “van interrompre” uns agents de control antidopatge “que havien d’haver estat” a les pistes d’atletisme. “Van intentar accedir al meu domicili violant la meva intimitat i la de la meva família, produint-se un conflicte que la meva família va tenir el desgraciat privilegi de veure“. Per aquest motiu, continua l’escrit, l’atleta no els va permetre l’accés i els va instar a que li fessin el control en un altre lloc. “Immediatament després de l’incident, vaig contactar amb l’Agència, per correu electrònic, per posar-me de nou a disposició i des de llavors he seguit sempre localitzat al lloc oficial a les hores decidides en el seu dia, per passar qualsevol tipus de control i mai s’han personat“, assegura Mullera.

Finalment, el tricampió d’Espanya de 3.000 metres obstacles anuncia que el seu despatx d’advocats ja ha interposat el recurs contra una sanció que considera “injusta”.

spot_img

El + Vist