15.9 C
Lloret de Mar

Angelique Pfitzner presentarà ‘Matilde’, a Barcelona, aquest dijous

La novel·la s'ambienta en una residència de gent gran i fa un repàs del que ha estat l’últim segle a l’Estat espanyol.

Angelique Pfitzner amb la seva novel·la 'Matilde'
Angelique Pfitzner amb la seva novel·la 'Matilde'

Darreres Notícies

Angelique Pfitzner presenta Matilde, la seva última novel·la. L’acte es farà aquest dijous a la llibreria Barra Llibre, al barri de Sants de Barcelona.

servicios profesionales jimenez

L’obra s’ambienta en una residència de gent gran, on els dijous a la tarda, el dia en què berenen xocolata amb xurros, tots els residents comparteixen retalls de la seva vida. A diferència de la resta de llibres que ha escrit Angelique Pfitzner, aquesta vegada deixa de banda el gènere negre i se centra en el que ella anomena una “novel·la de vida”.

“És una novel·la de vida, de la vida d’una dona de 97 anys que viu en una residència, amb 48 persones grans i, com diuen ells, la vellesa no és una malaltia, és un estat pel qual passarem tots si arribem a sumar anys”

Angelique Pfitzner

La novel·la, que té un punt de novel·la històrica, fa un repàs del que ha estat l’últim segle a l’Estat espanyol i dona veu a la generació dels nostres avis.

“És la vida d’una generació del silenci, d’una generació de lluita, de la veu dels nostres avis que tant d’esforç, treball, lluita i supervivència van viure”

Angelique Pfitzner

L’autora remarca que un dels punts més destacats de la novel·la és que tant Matilde com els seus companys són persones anònimes, de les quals n’hi ha milers, però que han compartit unes experiències molt similars i unes dècades de canvis molt accentuats.

“Matilde és una persona completament anònima, com milers i milers de persones anònimes que no sortiran mai en cap Viquipèdia ni en cap llibre d’història, però com tantes altes persones ella va patir una vida de lluita”

Angelique Pfitzner

La presentació de ‘Matilde’, d’Angelique Pfitzner, es farà aquest dijous, 15 de setembre, a les set de la tarda, a la llibreria Barra Llibre de Barcelona, al carrer Riego, al barri de Sants.

Angelique Pfitzner recorda que el 24 de setembre se celebrarà una nova edició de Lloret Negre, a la Casa de la Cultura de Lloret. Hi haurà taules rodones, xerrades i entrega de premis, en un festival que comptarà, un any més, amb el patrocini de Joieria Grau i que incorporarà a la cantant lloretenca Carla Frigo com a imatge.

spot_img

El + Vist